Het Servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan de Koningin Wilhelminalaan in Leidschendam (foto: gemeente LDVB).
Het Servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan de Koningin Wilhelminalaan in Leidschendam (foto: gemeente LDVB).

Servicecentrum gemeente minder vaak open

Actueel 1.203 keer gelezen

Leidschendam - Het servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft vanaf 1 januari 2020 nieuwe openingstijden voor het regelen van ‘burgerzaken’-producten. 

Dit betreft aanvragen van reisdocumenten, rijbewijzen, VOG’s, aangiften van verhuizen, geboorte, overlijden en naturalisatie. De aanpassing is een gevolg van de verwachte terugloop van aanvragen van reisdocumenten, die sinds 2014 namelijk tien jaar geldig zijn in plaats van vijf. Daarnaast vragen men steeds meer producten digitaal aan.

Wethouder dienstverlening, Nadine Stemerdink: “We zien het aantal aanvragen van reisdocumenten fors dalen van ongeveer 13.000 in 2018 naar zo’n 3.000 aanvragen in 2020. Het is niet meer dan logisch dat we ons daarop aanpassen. Hierin volgen we ook de trend in gemeenteland. We hebben inwoners gevraagd wanneer zij graag zaken doen met de gemeente. Donderdagavond en zaterdagochtend blijken populaire momenten. Daar hebben we rekening mee gehouden. Als later blijkt dat er toch andere openingstijden nodig zijn, dan passen we dit aan. Zo blijven we onze dienstverlening verbeteren en aanpassen op de wensen van de inwoners.”

Inwoners kunnen vanaf 1 januari 2020 afspraken maken voor ‘burgerzaken’-producten op maandag en dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur, op woensdag van 12.30 tot 16.30 uur, op donderdag van 12.30 tot 20.30 uur en (van april t/m juli) op zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur. Zakelijke bezoekers en inwoners die een andere afspraak met de gemeente hebben, kunnen terecht op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8:30 tot 16:00 uur.

In het nieuwe schema opent de gemeente haar deuren op zaterdag in de zogenoemde piekmaanden als inwoners vaker reisdocumenten aanvragen. Daarnaast houdt de gemeente de flexibiliteit om op woensdagavond open te gaan als dat nodig is.

In de avonden en op zaterdagochtend kunnen inwoners alleen terecht voor het aanvragen en ophalen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. 

Een afspraak maken kan via www.lv.nl en via 14 070. De servicebalie is gevestigd aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant