VVD-raadslid Arnold Brans vraagt zich af waarom de Ouderensoos geen subsidie meer krijgt (Foto: Inge Koot)
VVD-raadslid Arnold Brans vraagt zich af waarom de Ouderensoos geen subsidie meer krijgt (Foto: Inge Koot)

VVD: Waarom geen geld voor Ouderensoos?

Actueel 670 keer gelezen

Leidschendam - Waarom is er ineens geen geld meer voor de Ouderensoos die georganiseerd wordt door WOeJ in wijkcentrum De Plint?  Die vraag stelt VVD-raadslid Arnold Brans aan wethouder Rouwendal. 

Door het nieuwe subsidiestelsel vragen organisaties niet langer geld voor activiteiten die zij willen organiseren, maar stelt de gemeente een bepaald totaalbedrag ter beschikking aan verschillende organisaties (die aan tafel zitten) met de vraag aan die organisaties met een plan te komen voor activiteiten die aansluiten bij door de gemeente vast te stellen doelen. De organisaties kwamen er niet uit waardoor de wethouder de verdeling heeft bepaald en besloten de Ouderensoos, een activiteit voor kwetsbare ouderen, niet meer te subsidiëren. Brans vraagt de wethouder of het eventueel mogelijk is dat hij terugkomt op dit besluit en een andere activiteit benoemt, die dan alsnog geen subsidie krijgt.

De Ouderensoos vindt elke week op maandag en donderdagmiddag en een keer in de twee weken op zondagmiddag plaats in wijk- en dienstencentrum de Plint in Leidschendam. De soos staat in het teken van ontmoeten. Er wordt gezamenlijk gegeten, een spelletje gedaan en meegedaan aan bewegingsactiviteiten, alles onder begeleiding van een professional en een groep enthousiaste vrijwilligers. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant