Met een druk op de knop zet wethouder Nadine Stemerdink de verlichting aan (Foto's Michel Groen)
Met een druk op de knop zet wethouder Nadine Stemerdink de verlichting aan (Foto's Michel Groen) Michel Groen

Poortgebouw Oude Algemene Begraafplaats mooi verlicht

Actueel 715 keer gelezen

Voorburg - Het monumentale poortgebouw bij de Oude Algemene Begraafplaats aan de Parkweg 105 te Voorburg is nu ook ‘s avonds mooi zichtbaar. Vrijdag 22 november ontstak wethouder Nadine Stemerdink om 19.30 uur de verlichting op het voorterrein van de begraafplaat.

De verlichting is gerealiseerd door de stichting Mooi Voorburg ter gelegenheid van de viering van '60 jaar Mooi Voorburg'. De begraafplaats zelf is in dit plan niet opgenomen, want de verlichting beperkt zich uitsluitend tot het poortgebouw.

Er is een lichtplan ontworpen dat voorziet in het bescheiden aanlichten van dit Rijksmonument, dat in 1874 werd ontworpen door architect Jan Paul uit Zevenhuizen. Om dit plan te kunnen realiseren werd regelmatig overleg gevoerd met de afdeling Facilitaire Zaken van de gemeente Leidschendam-Voorburg. In nauwe samenwerking met de gemeente heeft 'Mooi Voorburg' dit jubileumproject met de titel: “Accent op Monument” verder uitgewerkt en werd overeenstemming bereikt over het lichtontwerp en de verdeling van de kosten.

Voorafgaande aan de definitieve opstelling van de verlichtingsornamenten zijn diverse testen uitgevoerd in aanwezigheid van onder meer een vertegenwoordiging van de wijkvereniging 'Oud Voorburg' en een aantal omwonenden. Na de laatste proefopstelling van 9 oktober bleek dat men zich kon vinden in de plaatsing van LED verlichtingsarmaturen, die bij schemering aan en om 23.00 uur uit gaan.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant