De tuin is voorzien van een ruime schuur met groen dak, natuurlijke spelelementen voor kinderen, schaduwdoeken en veel groen (foto: pr).
De tuin is voorzien van een ruime schuur met groen dak, natuurlijke spelelementen voor kinderen, schaduwdoeken en veel groen (foto: pr).

Een tuin voor Damsigt bij wijkcentrum De Boot

Actueel 543 keer gelezen

Voorburg - Onlangs hebben bewoners van de wijk Damsigt samen feestelijk hun nieuwe tuin in gebruik genomen. ‘Een beetje koud voor een tuinfeest’, aldus voorzitter Stijn Strous van wijkvereniging Damsigt. ‘Maar de opening was hartverwarmend.’

De tuin is aangelegd bij wijkgebouw De Boot aan de Duijvesteinstraat 22 in Voorburg. Bij het wijkgebouw lag een plein met stoeptegels. Er bestond al langer de wens van de wijkvereniging om daar een aantrekkelijke buitenruimte van te maken. 

Nienke de Kruijf, een van de initiatiefnemers: "Met een groep enthousiaste wijkbewoners hebben we plannen gemaakt. Dat viel nog niet mee: zoveel mensen, zoveel wensen."

De tuin is voorzien van een ruime schuur met groen dak, natuurlijke spelelementen voor kinderen, schaduwdoeken en natuurlijk heel veel groen. Om het groen te onderhouden is er een groencommissie in het leven geroepen. Maar ook de pubers in de wijk zijn aan het werk gezet. De tuin zal worden gebruikt voor activiteiten van de wijkvereniging en door kinderen van kinderopvangorganisatie Partou.

Het initiatief van wijkvereniging Damsigt is gesteund door Lions Voorburg, Fonds 1818, Oranjefonds, VSB fonds, Rob Beers stichting, Koepelfonds, Hoogheemraadschap Delfland en het Van Ravesteijnfonds.

Kijk voor meer informatie over de wijkvereniging en haar activiteiten op www.wijkverenigingdamsigt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant