VVD'er Bart Eleveld steunt initiatiefvoorstel niet (Foto: Inge Koot)
VVD'er Bart Eleveld steunt initiatiefvoorstel niet (Foto: Inge Koot)

VVD wil openingstijden winkels niet verruimen

Actueel 478 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Een ieder verwacht van de VVD dat zij ondernemers geen strobreed in de weg willen leggen als het gaat om vrijuit ondernemen. Toch krijgt het initiatiefvoorstel van D66 en GBLV om winkeliers de mogelijkheid te geven om zonder ontheffing op eerste Paasdag, Goede Vrijdag (na 19.00 uur), 4 mei (na 19.00 uur), eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag open te zijn geen steun van de lokale fractie van de VVD. 

Het respecteren van zondagsrust is een groot goed voor CU-SGP. Als coalitiepartner hebben zij deze wens tot het niet verder verruimen van de openingstijden op zon- en feestdagen toegezegd gekregen door de coalitiepartners VVD, PvdA en CDA. Dat brengt de VVD in een lastig parket. VVD-raadslid Bart Eleveld doet het af met de woorden: “Wij zijn een betrouwbare coalitiepartner en zien geen urgentie om de regelgeving aan te passen. Het is ook niet heel ingewikkeld om een ontheffing aan te vragen. Dus die mogelijkheid is er.” 

Zonder steun van de VVD gaat er niets veranderen in de winkeltijdenwet. Toch willen de indieners het onderwerp nogmaals bespreken tijdens de raadsvergadering op 10 december omdat zij denken meer informatie beschikbaar te hebben waarmee de VVD wellicht op andere gedachten wordt gebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant