Tom Bijen (Forum Sport) bracht zijn club terug in de wedstrijd (1-1), maar baten mocht het niet (archieffoto: AW). Onbekend

RKAVV en Wilhelmus winnen en klimmen op de ranglijst

Sport 533 keer gelezen

In punten stonden beide ploegen op gelijke hoogte, maar op het veld lagen de verhoudingen anders. RKAVV zette de zegereeks in thuiswedstrijden (nu 5 op een rij (!) voort, scoorde in die thuiswedstrijden 27 keer (!), en klimt nu op de ranglijst naar plek 7. Uitblinker Remco Overdevest beloonde zijn sterke optreden met 2 doelpunten, maar ook zijn collega-aanvallers Lovette Felicia en Jeremy van Lochem scoorden. Door de overwinning is RKAVV weer de meest scorende ploeg in de hoofdklasse en ook dichter naar de subtop gekropen. De streekderby bij SJC, waar centrale verdediger Dario van Breukelen en spits Mostava Frederik (beiden ex-Forum Sport) voor uitkomen, wordt ‘het’ duel der middenmoters. Bij winst passeert RKAVV ook SJC op de ranglijst.

RKAVV-Quick’20 4-1

BVCB-Forum Sport 3-2

Volgens clubreporter André Buurman was de nederlaag terecht. De gastheren toonden meer karakter dan de bezoekers In de loop van de wedstrijd tegen 10 man en op het einde zelfs tegen 9 man liet de formatie van trainer Dennis den Turk het bijna op alle fronten afweten. Zonder spelmaker Jeroen Reinking, een aderlating (!) en met de half fitte Nychel l’Ami, die noodgedwongen moest spelen, was het na de gelijkmaker over met de dadendrang van de Voorburgers. De zorgen op VoetbalPark ’t Loo zullen in de twee resterende wedstrijden voor de winterstop (SV Nootdorp thuis en VV Brielle uit) moeten worden weggespeeld.

Wilhelmus-DOSR 1-0

Zonder de geschorste Tomas Ruijgrok en de geblesseerden Bas de Bree en Remy Kant moest trainer Oscar Laguna Burgos wat poppetjes verzetten. Flankaanvaller Kevin Besamusca werd rechtsback. Een recept dat eerder onder het bewind van Laguna Burgos succesvol beproefd werd. De ‘Delftse connectie’ Dylan Kasius en Levi Schut vormde het gelegenheidsduo centraal achterin. Cedric Aké bezette de vacante rechtsbuitenpositie van Besamusca. Amit Jagai maakte als invaller zijn officiële eerste elftal debuut voor de Voorburgse club. Matchwinner werd invaller Mathijs Wartna, die één minuut voor tijd het enige doelpunt scoorde. De broer van linksback Jasper en zoon van clubvoorzitter Bouke Wartna vierde zijn rentree na lang knieblessureleed. Wanneer Wilhelmus Laakkwartier uit, HVV thuis en ook de eerder dit seizoen in de rust gestaakte inhaalwedstrijd bij ASC in winst weet om te zetten sluit het in de subtop van de 2e klasse C aan.

Stompwijk’92-Full Speed 1-2

Het piepjonge Stompwijk’92 van trainer Patrick Kamperveen, 7 van de 11 spelers is jonger dan 23 jaar (6 zelfs onder 21 jaar), wist het net niet te bolwerken tegen koploper uit Delft, waar keeper Reinder Pul en centrale verdediger Wessel van Vliet (beiden ex-Wilhelmus) voor uitkomen. Stompwijk’92 kreeg niet wat het verdiende tegen de 3e klasse B lijstaanvoerder Full Speed. Vlak voor de pauze kopte Fernando Zabala wel de 1-0 binnen. Keeper Jesper van Leeuwen stopte tien minuten na de pauze een strafschop, maar tien minuten later was het al weer 1-1. Tien minuten voor tijd scoorde Nick Ammerlaan 2-1 maar zijn doelpunt werd vanwege vermeend buitenspel, waar de clubgrensrechter van Full Speed voor vlagde, afgekeurd. Bij de gastheren debuteerde, als zo vaak dit seizoen, weer een speler. De 16-jarige jeugdspeler Kite Beuvink viel een kwartier voor tijd in bij de doorgaans fris spelende en de onterecht nummer 11 op de ranglijst zijnde dorpsclub Stompwijk’92.

Laakkwartier-SEV 2-2

De Haagse gastheren met veel behendige spelers was een moeilijk te bespelen tegenstander. De bijna 100-jarige club, een vierdeklasser op zaterdag en een tweedeklasser op zondag, leeft! Onder uitstekende weersomstandigheden werd het best wel redelijk veel aanwezige publiek langs de lijn getrakteerd op een aantrekkelijk duel. SEV speelde gedreven, was de bovenliggende partij, maar drukte dat voor rust slechts uit in één doelpunt. Na rust lukte het de Leidschendammers ook niet om meer afstand te nemen. In de slotfase (82e & 88e minuut) scoorde Laakkwartier twee keer, waardoor het zich liet aanzien dat de wedstrijd gewonnen werd. In de 6e minuut van de extra tijd kwam SEV alsnog en terecht langszij.

Jodan Boys-RKAVV (vrouwen) 2-2

Het veerkrachtige RKAVV, nu nummer 6 in 2B met 13 punten uit 9 duels, nam terecht een punt mee bij de nu nummer 3 met 20 punten uit 9 duels Jodan Boys uit Gouda. Het voor RKAVV doorgaans lastige Jodan Boys werd getrakteerd op een lastig tactisch plan van trainster Nikita van der Wijngaard, die wedstrijden en trainingen tot in details voorbereid en tegenstanders goed analyseert. Haar ploeg stond verdedigend prima en liet Jodan Boys het spel dicteren en de bal bij hun op eigen helft rondspelen. De top drie club kreeg nauwelijks kansen. RKAVV voetbalde bij vlagen goed, maar was slordig in de eindpass om tot kansen te komen. Enkele standaardsituaties (corners & vrije trappen) zorgden voor gevaar voor het doel van Jodan Boys, dat zelf profiteerde van slechts één fout door 1-0 te scoren. Na rust toonde RKAVV in balbezit meer rust en lef en ‘won’ het de 2e helft met 1-2. De moegestreden Sam Wouters werd halverwege nog vervangen door Linda Kemperman; de routinier die langzaam aan meer speeltijd krijgt na lang hielblessureleed en die nota bene de 2-2 scoorde. De uit haar nachtdienst in de beveiliging komende Lisa de Jong verving Francis Koning als buitenaanvaller. RKAVV pakte op karakter een punt in Gouda. Van der Wijngaard: “Vorige week een nipte nederlaag tegen koploper UVS en afgelopen zaterdag een verdienstelijk punt tegen de nummer 3 op de ranglijst Jodan Boys. Het wordt tijd dat we zaterdag op eigen veld eens de volle buit pakken tegen de nummer 2 op de ranglijst FC Maense.”

Jeremy Knegtmans (SEV), 0-1, en Linda Kemperman (RKAVV Vrouwen), 2-2, schoorden voor hun club afgelopen zaterdag (archieffoto’s: AW).
Jesper van Leeuwen (Stompwijk’92) stopte een strafschop tegen de koploper, maar ook hier mocht dat niet baten (archieffoto: AW).