Op 5 januari 2020 is het weer rennen door de polder in en rond Stompwijk, Zoeterwoude en Zoetermeer (foto: pr).
Op 5 januari 2020 is het weer rennen door de polder in en rond Stompwijk, Zoeterwoude en Zoetermeer (foto: pr). Onbekend

Begin het jaar sportief met de Meerhorstloop

Sport 371 keer gelezen

Stompwijk - De 36e editie van de Meerhorstloop in Stompwijk staat in de steigers; op 5 januari 2020 is het weer rennen door de polder.

Het parcours ligt er klaar voor, met mogelijk wat extra ongemak vanwege de aanleg van een kunstwerk ten behoeve van de waterberging in de polder bij Zoetermeer. In 38 jaar tijd zijn er 36 keer zo'n 300 lopers door het mooie polderland rond Stompwijk gestuurd. Doordat in die jaren her en der nieuwe fietspaden zijn aan gelegd kon de route steeds aantrekkelijker gemaakt worden. Van een heen en weer naar het Balkengat bij Zoeterwoude, tot en paar leuke lussen waarbij je op elke afstand een mooi afwisselend parcours voorgeschoteld krijgt. 

Dit jaar is er wel een kleine hindernis. Door werkzaamheden ten behoeve van extra waterberging in de Driemanspolder bij Zoetermeer moet een tijdelijke omleidingsroute worden gevolgd. Dit betekent alleen voor de 10 km wat extra meters. Dit wordt nog exact opgemeten en dan bekend gemaakt o.a. op de informatiepagina.Kijk voor meer informatie over de locatie de route erheen en het parcours op www.stompwijk92.nl/216/meerhorstloop/

Vanaf 10.00 uur gaan de deuren van de kantine open en kan er ingeschreven worden. De kinderen voor een rondje van ongeveer 1,6 km. Deze loop start om 11.30 uur. De overige die zich meer voor langere afstanden geroepen voelen kunnen kiezen uit:, 5,6 km (start om 12. 00 uur), 10 km (start 5 minuten later), of 15 km (start 10 min na de 10 km; ca. 12.15 uur.) Iedereen is zondag 5 januari welkom op De Meerhorst. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant