Tess in volle sprint in Dames 1 van Cartouche (foto: pr).
Tess in volle sprint in Dames 1 van Cartouche (foto: pr). Onbekend

Tess Niessen van Cartouche Clubheld van het Jaar

Sport 1.085 keer gelezen

Voorburg - Hockey-sportster Tess Niessen (2001), lid van V.M.H.C. Cartouche, heeft de eerste plaats behaald in Leidschendam-Voorburg, in de landelijke verkiezing ‘Clubheld van het Jaar (2019)’ in de categorie sport. 

Tess is al sinds haar prille jeugd, lid van Cartouche. Met veel inzet en enthousiasme speelde ze, niet zonder succes, respectievelijk in de diverse hoogste jeugdteams. Zo kwam zij ook door de selectie voor het meisjesteam van Zuid-Holland en vervolgens van het Nederlandse meisjes-team, in de B-leeftijd (meisjes 14 tot 16 jaar), waarmee ze internationaal opereerde en floreerde. 

Ondanks de regelmatige lobby van andere clubs om Tess binnen te loodsen, bleef en blijft Tess haar Cartouche steeds trouw. Inmiddels speelt Tess in de spits van Dames 1 van Cartouche. Bovendien is zij trainer/coach van jeugdteams en ook trimmers helpt ze desgewenst op weg met het veelzijdige hockeyen. Ook bij het optuigen en begeleiden van allerlei toernooien en evenementen, vooral in relatie tot sporten en bewegen voor jong en oud, staat Tess- bij weer of geen weer - haar mannetje. Omdat Tess altijd - fair - tot het gaatje kan en wil gaan, is zij in de competitie een alom gevreesde tegenstandster en valt in de categorie ‘goalgetter’. 

Ondanks haar overvolle sociale en sportieve agenda, behaalde Tess, dankzij haar kenmerkende inzet en noeste vlijt, recent haar gymnasiumdiploma en studeert nu bedrijfskunde aan het Erasmus Rotterdam. 


Tess scoort de winnende in een Oranje B-elftal.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant