Na instructie, en onder begeleiding, mochten de kinderen bomen planten voor het nieuw minibosje (foto: Michel Groen).
Na instructie, en onder begeleiding, mochten de kinderen bomen planten voor het nieuw minibosje (foto: Michel Groen). Michel Groen

Kinderen planten bomen Tiny Forest

Actueel 358 keer gelezen

Voorburg - Kinderen van Kindcentrum Cascade hebben samen met IVN Natuureducatie, ASN Bank en gemeente Leidschendam-Voorburg op donderdag 12 december het eerste Tiny Forest van Leidschendam-Voorburg aangeplant. 

Het Tiny Forest groeit ter hoogte van de Henrik van Boeijenlaan 2 in Voorburg. Wethouder Nadine Stemerdink en senior marketeer van ASN Bank Henk de Ligt, onthulden ’s ochtends de naam van het bord en plantten de eerste boom. Het Tiny Forest heeft de naam De Boscade gekregen en wordt mogelijk gemaakt door ASN Bank.

Alvorens de kinderen van groep 5 van basisschool Cascade en de kinderopvangorganisaties DAK en Vlietkinderen de boompjes mochten gaan planten, kregen zij plantinstructie

Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan. Zo'n 'bosje' is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Onderdeel van elk Tiny Forest is een buitenlokaal waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek en het minibos stimuleert biodiversiteit en biedt kansen om klimaatproblemen tegen te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant