De kerstboom uit Hranice met ontstoken verlichting bij de Oude Kerk aan de Herenstraat in Voorburg (foto: Ot Douwes).
De kerstboom uit Hranice met ontstoken verlichting bij de Oude Kerk aan de Herenstraat in Voorburg (foto: Ot Douwes). OT DOUWES

Verlichting kerstboom Herenstraat ontstoken

Actueel 345 keer gelezen

Voorburg - De verlichting van de kerstboom uit Hranice in de Herenstraat in Voorburg is vrijdag 13 december feestelijk ontstoken door de Tsjechische ambassadeur mevrouw Katerina Sequensova, samen met loco-burgemeester/wethouder Astrid van Eekelen.

Er waren veel mensen naar toegekomen, wat de gelegenheid extra feestelijk maakt. Leden van de Oude kerk werden bijgestaan door Frits Wester en schonken warme chocolademelk en glühwein. De heer Radovan Langer, directeur van het gymnasium in Hranice en raadslid,was speciaal voor deze gelegenheid overgekomen en had 20 grote Moravische vlaaien meegebracht, waar door ruim 200 mensen van genoten werd. De kinderkoren van de Lusthofschool en de Maartensschool hebben kerstliederen gezongen en na het aansteken van de verlichting zong nog een koor van de American school Den Haag in de Oude kerk gezongen en werd het feest besloten met een kort pianoconcert door een Poolse pianist en een korte bespeling van het carillon.

Hranice wil nog wel doorgaan met de in ruim 30 jaar opgebouwde stedenband, die eenzijdig door de gemeente Leidschendam-Voorburg is opgezegd. "Ik ga ervan uit dat volgend jaar ook de 20e kerstboom uit Hranice komt", aldus voorzitter Frans van Veen van de werkgroep stedenband Leidschendam-Voorburg met Hranice.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant