Na het bekendmaken van de opbrengst kregen leerlingen en klassen die het meeste hadden opgehaald een prijs Ifoto: pr).
Na het bekendmaken van de opbrengst kregen leerlingen en klassen die het meeste hadden opgehaald een prijs Ifoto: pr).

Sint-Maartenscollege haalt €11.197 op voor Sint Maarten

Actueel 824 keer gelezen

Voorburg - Leerlingen en collega's van het Sint-Maartenscollege in Voorburg zijn op hun jaarlijkse Maartensdag in actie gekomen voor het Milton Peters College op St. Maarten dat twee jaar geleden zwaar getroffen werd door een orkaan.

Nog steeds kampt het eiland met grote problemen. Er zijn veel gebouwen verwoest. Er heerst grote armoede omdat het toerisme, de grootste bron van inkomsten, is teruggelopen. Op het Milton Peters College, een middelbare school op het eiland, ondervinden de leerlingen en docenten nog dagelijks de gevolgen. 

Het grootste probleem voor de school wordt zijn op dit moment de muren. Deze zijn als spoedreparatie neergezet en zorgen voor een constante hitte in de klaslokalen. Leerlingen en docenten hebben dagelijks klachten als hoofdpijn en misselijkheid. Daarom is het Milton Peters College het project 'Keep a Cool Head' begonnen om te zorgen voor airconditioning met behulp van zonne-energie. 

Het Sint-Maartenscollege steunt dit doel dit schooljaar. Met een nachtelijke marathonwandeling van Zandvoort naar Voorburg door ruim 70 bovenbouwleerlingen en een sponsorloop door de hele onderbouw heeft het Maartens €11.197,95 opgehaald, een resultaat waar de school ongelooflijk trots op is. 

Op vrijdag de 13e heeft rector Ajolt Elsakkers de opbrengst aan de hele school bekend gemaakt en kregen leerlingen en klassen die het meeste ophaalden een prijs. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant