Dames 1 van EHC met Kanjer van de week Winni (foto( pr EHC). Onbekend

Dames EHC pakken punt tegen Saturnus Leiden

Sport 242 keer gelezen

Voorburg - De dames van EHC speelden zaterdag 14 december tegen Saturnus Leiden. Vooraf werd al voor dit team gewaarschuwd en dit bleek terecht.

Al vanaf de eerste aanval liet Saturnus zien dat ze gebrand waren om de punten mee naar huis te nemen. Tot 5-5 ging het gelijk op, daarna kon EHC een gaatje slaan van vier doelpunten 10-6. Helaas verzwakte EHC weer en kon Saturnus inlopen tot 15-14 bij rust.

De tweede helft was het balletje wisselen. De verdediging van EHC stond niet goed, waardoor Saturnus geregeld de dames van EHC verraste met een doelpunt. Aanvallend liep het bij EHC ook niet vlekkeloos. Veel open doelkansen werden gemist en penalty’s werden niet verzilverd. Toch keek EHC niet tegen een achterstand aan, tot de laatste minuten. Saturnus pakte met nog twee minuten spelen de voorsprong, 27-28. Door snel samenspel scoorde EHC de gelijkmaker uit de break-out. Eindstand 28-28.

De dames van EHC speelde geen goede wedstrijd. De normaal zo sterke verdediging liet geregeld steken vallen. Ook aanvallend lukte het niet altijd. Hoewel het gelijkspel als een verlies aanvoelde, kunnen de dames tevreden zijn met een punt. Zij zijn winterkampioen met 1 punt voor op Lotus, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft, en 6 punten voor op Saturnus. De dames hebben nu een korte winterstop. Op 5 januari hervatten zij de competitie met een uitwedstrijd tegen Fortissimo.