Afbeelding

Bijeenkomst over voortbestaan bieb Fluitpolderplein

Actueel 815 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen zomer heeft de gemeente aangekondigd dat ze voornemens is de bibliotheek aan het Fluitpolderplein te gaan sluiten. Ondanks beloften in het coalitieakkoord de vestiging te handhaven, maken vele inwoners zich zorgen over het voortbestaan van deze vestiging. Donderdag 9 januari vindt er een bijeenkomst plaats aan het Raadhuisplein waar bewoners en betrokkenen zich kunnen laten horen. 

Een aantal bezorgde inwoners van Leidschendam is in 2019 een petitie gestart omdat ze zich niet door de gemeente gehoord voelden. De petitie voor het behoud van de Leidschendamse Bieb nadert de 1000 handtekeningen. 

Nu komt het erop aan
Volgens de initiatiefnemers spreken de vele reacties boekdelen maar blijven de bestuurders doof voor de wensen van de inwoners van Leidschendam. “Onverstoorbaar wordt aangestuurd op het scenario waarin het Fluitpolderplein gaat sluiten. Politiek lijken alleen GBLV, D66 en GroenLinks oor te hebben voor de bezwaren.” Met name de houding bij het CDA valt slecht bij de initiatiefnemers. “In januari 2017 nog heeft het CDA met een enquête de stemming gepeild, waaruit bleek dat 70% van de mensen beide vestigingen open wil houden. In het coalitieakkoord is dit ook afgesproken, maar in de commissievergaderingen hoor je het CDA maar bar weinig over de Bieb. En dan te bedenken dat dhr. Hendriks van CDA op een lokale website wèl een oproep doet om burgerparticipatie serieus te gaan nemen. Wij hopen dat hij daar op dit dossier ook zelf werk van gaat maken door de juiste stem uit te brengen in de raad als het erop aankomt.”

De initiatiefnemers van de petitie hebben steeds aangedrongen op actief betrekken van burgers. “Donderdag 9 januari komt het er dan toch nog van, op de valreep, net voor de commissievergadering op 13 januari. Het is allemaal erg kort dag, maar als we willen voorkomen dat er bestuurlijk over ons heen gewalst wordt, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn bij de bijeenkomst. Komt dus allen op 9 januari 19.30 tot 21.30 naar Raadhuisplein 1."

Aanmelden kan op www.lv.nl/bieb. Verder zijn ook handtekeningen voor de petitie nog steeds welkom. Klik hier voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant