Na de toespraak zongen de leerlingen met enthousiasme een fruitlied en dansten daarop met de populaire tomaat-mascotte.
Na de toespraak zongen de leerlingen met enthousiasme een fruitlied en dansten daarop met de populaire tomaat-mascotte.

Aftrap gezond jaar op De Springplank

Actueel 696 keer gelezen

Leidschendam - Het officiële kick-off moment van het EU-schoolfruit heeft op woensdag 8 januari plaatsgevonden op basisschool De Springplank in Brede School De Waterlelie in De Prinsenhof in Leidschendam. 

De aula van De Springplank was feestelijk versierd met vlaggetjes en de tekeningen van de leerlingen. Er was een tafel vol met schalen groente en fruit om te proeven voor de ouders. De dag begon met een motiverende toespraak van directeur mevrouw Sharon Schouwenaar. Gelijk na de toespraak hebben de leerlingen met enthousiasme een fruitlied gezongen en daarop gedanst met de populaire tomaat-mascotte.

Na het liedje en het dansen gingen de leerlingen naar hun klas en hebben daar activiteiten gedaan over gezonde voeding en natuurlijk groente/fruit gegeten, dat door EU-schoolfruit wordt gesponsord, en water gedronken als 10-uurtje.

Pamela Kessel (GGD Haaglanden) en Miriam Blom (Jogg-regisseur/ Combinatiefunctionaris bij SenW) gevan informatie en beantwoordden vragen. De ouders waren heel enthousiast, vonden dit een goed initiatief en zijn blij met het fruit/groente- en waterbeleid.

“Het was een geslaagde ochtend om de gezonde leefstijl en de gezonde voeding te stimuleren en te vieren. We hopen, in samenwerking met de ouders, dit te versterken en elkaar hierin te ondersteunen”, aldus meester Caglar Isisaglam van De Springplank. “We hebben altijd al aandacht gehad voor gezondheid en welbevinden, maar willen de komende tijd planmatig en structureel werken aan de gezondheid en een gezonde leefstijl van onze leerlingen. Op jonge leeftijd wordt een belangrijke basis gelegd voor de toekomstige (on)gezondheid. Een deel van de gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd is al in de jeugd te voorkomen door gezond gedrag te stimuleren. Gezonde leefstijl gaat over meer dan gezond eten en bewegen. Het gaat om: welbevinden (lekker in je vel zitten, zelfvertrouwen, weerbaarheid), veiligheid, relaties en seksualiteit, mediawijsheid. Hierdoor vergroten we voor alle kinderen gelijke kansen om gezond op te groeien”, aldus de gymleraar van De Springplank.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant