Wandelvoetbal bij SEV; binnenkort voorafgegaan door een buurtlunch (foto: pr SenW).
Wandelvoetbal bij SEV; binnenkort voorafgegaan door een buurtlunch (foto: pr SenW).

Beweging én plezier bij walking football SEV

Sport 651 keer gelezen

Leidschendam - In de sportkantine van SEV gaat vanaf donderdag 16 januari een maandelijkse buurtlunch van start, die wordt gevolgd door een potje walking football en dan een derde helft.

“Eerst lekker lunchen of helpen bij het maken van de lunch. Daarna voetballen en aansluiten bij de derde helft. Daar spelen we Keek op de Week; waar we grote problemen klein maken en ook een kaartje leggen” aldus de voorzitter van de OldStars Walking Football Commissie, Jan van Haastrecht.

Al enkele jaren biedt voetbalvereniging SEV uit Leidschendam op donderdagmiddag ‘walking football’ aan. Deze vorm van voetbal is toegankelijk voor spelers vanaf 55 jaar. Met het kleinere veld en het lopen in plaats van rennen ligt de nadruk op spelplezier. Van Haastrecht vertelt: “Boven de 60 kom je niet meer goed mee met de reguliere competitie. Walking football’ is hiervoor een oplossing." 

De voetballers trainen het hele jaar door, behalve als het weer het niet toelaat. Naast de training wordt er door een deel van de groep af en toe meegedaan aan toernooien in binnen- en buitenland. Ook organiseert SEV jaarlijks een gezellig Oldstars/Old Music festival. Een mix van voetbal met teams uit het hele land en livemuziek uit de sixties en seventies, met tot slot een BBQ.

Van Haastrecht: "Naast lekker bewegen en een betere conditie levert walking football ook een hoop gezelligheid en ontspanning op”. Mannen vanaf 55 jaar zijn iedere donderdagmiddag vanaf 15.00 uur welkom op Sportpark Kastelenring in Leidschendam. Aanmelden via www.senw-lv.nl/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant