De 22-jarige fastbowler Brandon Glover van Topklasser Voorburg Cricket Club (VCC) vertrekt naar Engeland.
De 22-jarige fastbowler Brandon Glover van Topklasser Voorburg Cricket Club (VCC) vertrekt naar Engeland.

Brits profcontract voor Voorburgse cricketer

Sport 474 keer gelezen

Voorburg - Cricketer Brandon Glover vertrekt naar Engeland. De 22-jarige fastbowler van Topklasser Voorburg CC heeft voor drie jaar een contract getekend bij de Engelse county Northamptonshire.

Glover speelde twee seizoenen bij VCC, waarmee hij in 2018 promoveerde naar de Topklasse. Hij nam in twee jaar 36 wickets voor VCC en werd in 2019 geselecteerd voor het Nederlands elftal. Daar baarde hij opzien door in het World Cup kwalificatietoernooi als beste te presteren. In de door Nederland gewonnen finale was hij met 3 wickets Player of the Match. Glover nam in kalenderjaar 28 wickets, het hoogste aantal wereldwijd in internationaal Twenty20-cricket. Hij laat weten: “Ik heb een geweldige tijd gehad bij VCC en ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Ik ben en blijf lid van de VCC-familie.”

Jeugdprijzen
VCC-jeugdvoorzitter Maarten le Noble reikte onlangs ook de jaarlijkse jeugdprijzen uit. De Ton Philipsen Trofee en de VedeR-prijs werden gewonnen door respectievelijk Shirsak Banerjee (169 runs en 13 wickets in de U13) en Nirav Kulkarni (14 wickets en 147 runs in de U15). De U9-prijs ging naar Samanth Rajagopalan. In de categorie tot 13 jaar maakte Farhaan Khawaja met 256 runs en 12 wickets aanspraak op de prijs. In de U15 was Haris Mahmood de winnaar, met 162 runs en acht wickets. Bart Foget stond in de leeftijdsgroep tot 18 jaar bovenaan met batten én bowlen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant