De spelers verzamelen zich als de buit binnen is (foto/tekst: Rik Hessing).

Gedegen spelend EHC rekent gedecideerd af met GHV

Sport 216 keer gelezen

Voorburg - De heren van EHC draaien een goed seizoen in de Eerste Divisie. Op zaterdag 25 januari werd thuis in de ballonhal aan de Groene Zoom gedecideerd afgerekend met het Brabantse GHV.

De eerste helft ging volledig gelijk op. EHC wist wat mooie aanvallen uit te spelen en kon, zoals eigenlijk dit hele seizoen, weer bouwen op een hardwerkende, sterke verdediging. Keeper Niels de Vrijer blonk uit met een aantal spectaculaire reddingen. Leuk was de rentree van Kylian van Vliet na een ernstige schouderblessure. Hij wist niet te scoren maar zijn optreden belooft veel voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Bij rust was het 12-13.

De tweede helft begon wat slordig van beide kanten en voor het eerst was er nu een gaatje doordat GHV net wat beter de kansen benutte: 12-15. Maar EHC bleef geconcentreerd spelen en kwam stap voor stap terug in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft pakte EHC een voorsprong (19-18) door een mooie break die Djimmy Nolet netjes afrondde. Hij raakte hierbij echter geblesseerd aan de enkel en viel uit.

Kort hierna wist EHC de wedstrijd naar zich toe te trekken. GHV kon maar niet door de stugge EHC-verdediging komen en de spelers raakten daardoor gefrustreerd en gingen veel kansen missen. EHC maakte het nu wel af en had vijf minuten voor tijd een beslissende voorsprong genomen van 25-19. GHV gaf nog wat tegengas zodat de wedstrijd eindigde in een 25-22 overwinning voor EHC.