Het thema van de Erfgoeddag op zaterdag 18 april is ‘Vrijheid aan de Vliet’.(foto: Beguin Media Totaal / Michel Groen).
Het thema van de Erfgoeddag op zaterdag 18 april is ‘Vrijheid aan de Vliet’.(foto: Beguin Media Totaal / Michel Groen). Michel Groen

Erfgoeddag 2020: ‘Vrijheid aan de Vliet’

Actueel 338 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Leidschendam-Voorburg bevrijd werd. Het thema van de Erfgoeddag op zaterdag 18 april is dan ook ‘Vrijheid aan de Vliet’.

U kunt met een authentieke bus (gratis) langs molens, musea, monumenten en parken om kennis te maken met erfgoed. Ook kunt u meevaren met de Ooievaart. Een andere happening op 18 april is de Opening van het Watersportseizoen, die onder het bovengenoemde thema de Engelandvaarders nieuw leven inblaast.

Start- en eindpunt van de busrondritten is het Stationsplein in Voorburg. De halfuursdienst van de bussen begint 18 april om 12.00 uur en de laatste rit is om 15.30 uur. Die dag zijn er allerlei activiteiten die met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding te maken hebben. De molens, musea, lokale kerken en alle Erfgoedpartners openen hun deuren en hebben een programma. Ook komen historische figuren naar Leidschendam-Voorburg. In Museum Swaensteyn komen mensen hun ervaringen delen. Oorlogs- en verzetsmonumenten in onze gemeente hebben extra betekenis.

De Opening van het Watersportseizoen brengt De Engelandvaarders ‘tot leven’. Bootjes die via de werf in Leidschendam waren geregeld, voeren destijds een hachelijke tocht naar Engeland om zich daar bij de geallieerde strijdkrachten aan te sluiten. Begin april volgt meer informatie in kranten en via informatiefolders in winkels, bij de VVV's in Voorburg (Herenstraat 101) en Den Haag. Op woensdag 15 april staat het programma in Het Krantje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant