"Kinderen uit gezinnen in de schuldhulpverlening zijn onschuldig en moeten ook gewoon mee kunnen doen", is Hanneke Dominicus van mening.

Hulp voor kinderen uit gezinnen in de schuldhulpverlening

Actueel 420 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nadat GroenLinks raadslid Hanneke Dominicus daar een aantal keren aandacht voor heeft gevraagd, heeft het college zich gebogen over de ongelijke situatie van kinderen in gezinnen in de schuldhulpverlening.

Als het inkomen van hun ouders namelijk formeel hoger is dan de Ooievaarspasgrens, maakt het tot nu toe niet uit hoe weinig het gezin na schuldaflossing overhoudt en krijgen de kinderen géén Ooievaarspas (en dus ook geen Schoolspullenpas). "Maar deze kinderen zijn onschuldig en moeten ook gewoon mee kunnen doen", is Dominicus van mening.

De wethouder heeft uitgerekend dat het mogelijk is om binnen de begroting (uit het budget Ooievaarspas en het budget bijzondere bijstand) deze ongelijke situatie te beëindigen. GroenLinks heeft daarom een motie opgesteld om dit nog voor het komend schooljaar te regelen. Het betreft in Leidschendam-Voorburg ongeveer 200 kinderen per jaar, die hiermee kunnen worden geholpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant