De nieuwe sporthal aan de Marcellus Emantslaan in Voorburg (foto: Ton Slootmaker).
De nieuwe sporthal aan de Marcellus Emantslaan in Voorburg (foto: Ton Slootmaker).

Novum-Maartenshal geopend aan Marcellus Emantslaan

Actueel 1.593 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Juliette Bouw heeft gisteren de Novum Maartenshal geopend aan de Marcellus Emantslaan in Voorburg.

Na een druk op de knop ging er vuurwerk af, werden serpentines afgeschoten en ging een scheidingswand omhoog. Daar waren in het naastgelegen deel van de hal al sportende leerlingen te zien van Gymnasium Novum en het Sint Maartenscollege.

De nieuwe hal heeft drie zaaldelen van elk ca. 309 m2. De hal is bedoeld voor bewegingsonderwijs voor leerlingen van het St. Maartenscollege, Veurs Voorburg en Gymnasium Novum, maar zal buiten lestijden worden verhuurd aan sportverenigingen, zoals cricketvereniging VCC, volleybalclub Red Stars en korfbalvereniging VEO. 

Ook zullen er door de scholen eindexamens worden afgenomen. Met de bouw en inrichting van de hal was ruim 3 miljoen euro gemoeid. De gemeente Leidschendam- Voorburg heeft uiteindelijk voor 80 procent de kosten betaald. De overige kosten zijn door de scholen voldaan.

Gymdocente Anouk den Haas van het Sint Maartens College vertelde eerder al blij te zijn met de sporthal voor haar leerlingen. "Eindelijk is het dan zover. Het is in ieder geval een grote hal waarvan iedereen op sportieve wijze kan genieten".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant