Jong en oud genoot in wijkcentrum De Boot van lekkere pannenkoeken (foto: pr Wijkvereniging Damsigt).
Jong en oud genoot in wijkcentrum De Boot van lekkere pannenkoeken (foto: pr Wijkvereniging Damsigt).

Wijkcentrum De Boot even pannenkoekenrestaurant

Actueel 189 keer gelezen

Voorburg - Wijkcentrum De Boot in Damsigt is woensdagavond 5 februari omgetoverd in een pannenkoekenrestaurant.

Op initiatief van twee wijkbewoners krijgt de maandelijkse 1-pansmaaltijd van het Buurtrestaurant een heel bijzondere invulling: zoveel pannenkoeken eten als je wilt. En velen willen dat. Rond de 80 wijkbewoners, jong en oud, melden zich aan. 

Tien vrijwilligers zijn enthousiast aan het organiseren en aan het bakken gegaan. Het Buurtrestaurant kan maximaal 50 etensgasten tegelijk ontvangen; daar zijn genoeg borden en stoelen voor. Maar ruim 80 gasten lijkt te veel. Als je maar flexibel bent zijn er snel oplossingen te vinden: er kan gegeten worden in 2 ploegen en door een deel van de pannenkoeken thuis te bakken kunnen de gasten zonder lang te wachten aan hun pannenkoeken beginnen. 

Om 6 uur komen de thuisbakkers met in totaal ruim 250 dampend warme pannenkoeken De Boot binnen en kan de eerste etensploeg met de stroop en de (poeder)suiker in de weer. Aan de twee fornuizen van De Boot gaat het bakken door. 

Een uur later zijn de eerste eters naar huis en zijn borden, bestek en glazen weer schoon. 

De tweede etensploeg treft weer gezellig gedekte tafels en… warme pannenkoeken natuurlijk. Gezelligheid, onderling contact, verbinding. Daar staat Buurtrestaurant De Boot voor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant