Er werden veel ideeën en wensen opgehaald door middel van een online brainstormronde die de woordwolk opleverde (foto: pr).
Er werden veel ideeën en wensen opgehaald door middel van een online brainstormronde die de woordwolk opleverde (foto: pr).

Kick-off bewonersinitiatief Duursaam Damsigt

Actueel 422 keer gelezen

Voorburg - In wijkgebouw De Boot vond donderdag 30 januari de kick-off van Duursaam Damsigt, een bewonersinitiatief om duurzaamheidsprojecten in de wijk te bevorderen, plaats. Met een opkomst van 70 geïnteresseerde wijkbewoners was de avond boven alle verwachtingen.

Beleidsmedewerker Hanne Regeer van de gemeente Leidschendam-Voorburg was aangenaam verrast en vond een groot publiek om de plannen en het tijdpad van de gemeente nader toe te lichten.

Duursaam Damsigt heeft met deze avond de kennis en het bewustzijn over het onderwerp vergroot. Een Kahoot-kennisquiz werd door de aanwezigen fanatiek meegespeeld. De winnares van de quiz sleepte een rol radiatorfolie als prijs binnen. De energiebesparing kan beginnen. In het kick-offprogramma zijn onder het genot van een 'Groene Voornemens borrel' met groene hapjes, gesponsord door Bakkerij Van Maanen en Hoogvliet, veel ideeën en wensen opgehaald. 

Eén van de manieren waarop dat gebeurde, is door middel van een online brainstormronde die de woordwolk van de foto opleverde. De wijkbewoners hebben elkaar gevonden in thema’s als collectieve inkoop van zonnepanelen, woningverbetering en -isolatie en het ruilen van onder andere kleding en speelgoed. 

De verschillende onderwerpen worden de komende tijd verder uitgewerkt in concrete plannen. Op naar een Duursame toekomst voor Damsigt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant