Er wordt gewerkt aan een panoramakunstwerk. Deze keer is het thema '75 jaar vrijheid' (archieffoto pr).
Er wordt gewerkt aan een panoramakunstwerk. Deze keer is het thema '75 jaar vrijheid' (archieffoto pr).

Kunstschilders gezocht voor panoramakunst over 75 jaar vrijheid

Actueel 314 keer gelezen

Leidschendam - Voor 30 april staat de opening gepland van de Panorama Kunst Silo waar bezoekers tot na de zomer komen kijken naar een panoramisch landschap met verhalen van 75 jaar platteland. 75 jaar Vrijheid staat landelijk op de agenda en het buitengebied viert dit op artistieke wijze mee.

Waar boerderijen beeldbepalend waren voor het landschap dijen steden alsmaar uit en bewegen steeds meer recreanten naar de schaarse groengebieden. De afgelopen 75 jaar is er veel veranderd in regio Haaglanden. Armoede maakte plaats voor welvaart. Het thema 75 jaar Vrijheid is de aanleiding geweest om actuele thema’s in beeld te brengen in tijden dat de landbouwsector voor grote uitdagingen staat. In de Kunst Silo worden verhalen inzichtelijk over wederopbouw, welvarend leven, de voedselketen en landschapsontwikkeling. Het project draagt bij aan de bewustwording rondom actuele thema’s op het platteland en het belang van groen en natuur rondom steden voor welzijn van de mens.

Nadat verhalen zijn opgehaald zetten kunstenares Cis Deyl en theatermaakster Carolien Hoogendoorn de grove verhaallijn uit voor op de wand. Het panorama wordt een geschilderd kunstwerk waar kunstschilders uit Den Haag en onze gemeente aan mee werken. Met landschapselementen, gebouwen, vervoer, gezichten, producten en activiteiten wordt de dynamiek van 75 jaar platteland in beeld gebracht. Vanaf half maart tot eind april werken de kunstschilders samen in een grote loods op Buitenplaats Molenwei in Leidschendam. Eind april wordt 37 meter doek in de overdekte silo opgehangen aan een frame.

Bent u een ervaren kunstschilder die met acryl werkt? Doe mee, lever uw artistieke bijdrage en ontmoet op het platteland gelijkgestemden tijdens de voorbereidingen. Kom voor informatie op vrijdag 14 februari om 20.00 uur naar Stichting MIAW Noordwal 18, 2513EB in Den Haag, of zondag 23 februari om 15.00 uur naar Buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27 in Leidschendam. Bel voor meer informatie naar 06-2354 0047 of 06-3889 9800.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant