Het oud-prinsenkoor Old Princes in Harmony (foto: Carmen Olijhoek).
Het oud-prinsenkoor Old Princes in Harmony (foto: Carmen Olijhoek). CARMEN OLIJHOEK

Oud-prinsenkoor toert door de regio

Actueel 302 keer gelezen

Stompwijk - Het oud-prinsenkoor Old Princes in Harmony van de Stompwijkse carnavalsvereniging De Gaanders toert de komende weken door de regio, met als hoogtepunt natuurlijk de carnavalsviering in de H. Laurentiuskerk te Stompwijk op zondag 23 februari om 11.00 uur.

Tijdens deze viering zingt het koor onder leiding van dirigent Bram Soentjens en organist Dennis de Bruijn met Stefan Turk als solist op trompet en zangeres Sandra Paardekooper, met technische ondersteuning van Pedro Ammerlaan en Dion van der Burg. Prins Marnix, page Shirley en opper Wout zullen met de voltallige raad en de jeugdraad aanwezig zijn.

Iedereen is welkom om eens te komen kijken en luisteren naar dit uniek gebeuren. Het is een moment van bezinning tijdens al dit feestgedruis, alhoewel de humor bij ‘het gebed van de nar’ aan het einde van de viering anders doet vermoeden. Het gebed van de nar is het laatste gebed van de viering met scherpe en ludieke opmerkingen.

Old Princes in Harmony bestaat uit voormalig prinsen carnaval van de carnavalsvereniging. Iedereen die tot prins wordt verkozen in Stompwijk treedt, na een ludieke test afgelegd te hebben tijdens het aftuigen toe tot het oud prinsen koor.

Al vanaf half december oefenen de Oud Prinsen in de ‘koffiekamer’ van de familie Hogervorst en heeft nog veel meer optredens in het verschiet. Zo zingt het koor ook tijdens de carnavalsviering op zondag 16 februari om 11:00 in de Onze Lieve Vrouw Visitatiekerk te Bleiswijk en daarnaast, met ondersteuning van accordeonist Aad Paardekooper, ook in diverse zorgcentra: op maandag 17 februari 14:30 in De Mantel te Voorburg, op dinsdag 18 februari 14:30 in Huize Sint Petrus te Berkel, op woensdag 19 februari 14:00 in WZH Oosterheem te Zoetermeer, op donderdag 20 februari 14:00 in Vivaldi te Zoetermeer, op vrijdag 21 februari 15:30 in Muziek Centrum Zoeterwoude en op maandag 24 februari 14:30 in De Leeuwerik te Bleiswijk. 

Met het carnaval besluit ook het Oud-Prinsenkoor haar tour op dinsdag 25 februari in Bar De Bles te Stompwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant