Battle of the Bands om Voorburgse popprijs in Theater Ludens | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Sanne Sok en Paul Reijenga in de grote zaal van Theater Ludens, waar de Battle of the Bands om de Voorburgse Popprijs 2020 gaat plaatsvinden (foto: Pan Sok).
Sanne Sok en Paul Reijenga in de grote zaal van Theater Ludens, waar de Battle of the Bands om de Voorburgse Popprijs 2020 gaat plaatsvinden (foto: Pan Sok).

Battle of the Bands om Voorburgse popprijs in Theater Ludens

  •   92 keer gelezen

Voorburg - Theater Ludens roept in 2020 voor het eerst een Voorburgse popprijs in het leven. Daartoe wordt op zaterdag 21 maart een Battle of the Bands georganiseerd in het theater aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg.

Aan een popprijs zit uiteraard de nodige publiciteit verbonden en dit event biedt bands dan ook een uitgelezen kans om zich in de kijker te spelen voor een groter publiek. Elke band die zelfgeschreven muziek speelt, kan zich aanmelden. Voor de finale op 21 maart wordt wel gemikt op serieuze bands die al aan de weg timmeren, de nodige speelervaring hebben en een volgende stap willen maken.

Hoewel het de Voorburgse Popprijs 2020 betreft, kunnen bands uit de hele regio Haaglanden deelnemen. Deze bands moeten wel eigen nummers spelen, dus bands die alleen covers spelen vallen sowieso af. De muziekstijl maakt in principe niet uit, van (hard)rock, punk, reggae en alles wat enigszins onder pop valt is welkom en zowel Engels- als Nederlands- of anderstalig. Bands kunnen zich aanmelden door vóór 1 maart een biografie, foto én een link naar een livefilmpje op facebook/ YouTube of ander kanaal te sturen naar www.popprijs2020.nl

De winnaar van de Voorburgse Popprijs gaat naar huis met een geldprijs van 1000 euro en zal in ieder geval spelen op het hoofdpodium van het Strandwalfestival in Rijswijk en wellicht nog elders op een groot podium. Daarnaast worden een publieksprijs én een prijs voor de beste individuele muzikant van die avond uitgereikt.

Van alle inzendingen wordt een voorselectie gemaakt, waarna er zes bands worden uitgenodigd voor de finale van de Battle of the Bands op 21 maart. Elke band speelt op de finaleavond een set van 15 minuten. Daarna zal de jury beraadslagen en de winnaar bekendmaken van de eerste editie van de Voorburgs Popprijs.

De strijd om de Voorburgse Popprijs 2020 vindt op 21 maart van 20.00 tot ca. middernacht plaats in de theaterzaal van Theater Ludens, waarbij de deuren naar de foyer openblijven zodat je gewoon vrij kunt doorlopen. Ook mag je gewoon een biertje of drankje drinken in de zaal; roken mag uiteraard niet.

Met name in de jaren ’60 en ’70 kende Voorburg (net als buurgemeente Den Haag) best een rijke popscene. Earth and Fire, Gruppo Sportivo, The Sandy Coast (met Hans Vermeulen), The Limits, Chou, The Soul, The Mystics en Levy Joe zijn maar enkele namen van bekende en minder bekende bands die hun oorsprong in Voorburg hadden. Het zou mooi zijn als er weer een soort van Voorburgse popscene ontstond.

Kaarten voor de finale om De Voorburgse Popprijs 2020 op 21 maart in het Voorburgse Theater Ludens zijn á 2 euro verkrijgbaar op  www.theaterludens.nl .


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>