Superband houdt auto’s veilig op de weg | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Oprichter Dick Bonnes sr. en de huidige directeur Dick Bonnes jr. voor het garagebedrijf aan de Looierslaan in Leidschendam (foto/tekst: Dick Janssen).
Oprichter Dick Bonnes sr. en de huidige directeur Dick Bonnes jr. voor het garagebedrijf aan de Looierslaan in Leidschendam (foto/tekst: Dick Janssen).

Superband houdt auto’s veilig op de weg

  •   276 keer gelezen

Leidschendam - De naam zou wellicht anders doen vermoeden, maar Superband aan de Looierslaan in Leidschendam houdt zich allang met veel meer bezig dan alleen maar banden. Het bedrijf bestaat intussen ruim 45 jaar en heeft dit lustrum uitgebreid gevierd.

Aanvankelijk was Superband een groothandel in banden, later werden deze ook gemonteerd, gebalanceerd en uitgelijnd, vervolgens kon je ook je uitlaat laten vervangen en later werd het van een APK keuringsstation een volwaardig garagebedrijf dat voornamelijk personenauto’s van alle merken onderhoudt en repareert.

Oprichter-eigenaar van het bedrijf is Dick Bonnes sr, maar sinds 2002 is Dick Bonnes jr. directeur en (mede-)eigenaar. Tot een paar jaar geleden kwam senior nog regelmatig naar de zaak om achter de receptie te staan of om wat werkzaamheden te verrichten, maar tegenwoordig komt de 74-jarige oprichter alleen af en toe nog even aanwaaien. Hij kan de zaak rustig overlaten aan zijn zoon, die al 35 jaar in de zaak zit en de vier vaste personeelsleden die bijna allemaal ook al jaren in dienst zijn (en enkele parttimers). De monteurs zijn toegewijd en klantvriendelijk en houden van een ‘no nonsens’-aanpak, om auto’s vakkundig en zo snel mogelijk, tegen een redelijk tarief, veilig op de weg te houden.

Superband heeft een nog altijd groeiende, trouwe klantenkring van zowel binnen als buiten Leidschendam-Voorburg. Ook komen er op elk moment ‘passanten’ voor een spontane of noodgedwongen ‘quick service’ vanwege een lekke band of een lekke uitlaat.

Het garagebedrijf is een RDW-erkend bedrijf met gecertificeerde APK Keurmeesters, voor auto’s met benzine of dieselmotor. Tevens is Superband een officieel Kentekenloket en o.a. VACO-gecertificeerd. Bovendien maakt Superband deel uit van de First Stop Dealer-organisatie van de grootste bandenfabriek ter wereld (o.a. Bridgestone/Firestone). Maar natuurlijk worden ook banden geleverd van de andere bekende topmerken, zoals Michelin, Dunlop, Goodrich, Good Year en Vredestein. "En als we ze niet direct beschikbaar hebben bestellen we ze en hebben ze nog dezelfde of volgende dag in huis,” aldus Bonnes. Gewerkt wordt met de modernste, computergestuurde uitlijnapparatuur en ook een rollenremmentestbank. Het (de-)monteren van banden en het balanceren gebeurt met de modernste hulpmiddelen.

Er kan direct worden geput uit een voorraad van o.a. accu’s, banden, bougies, uitlaten, trekhaken, schokdempers, remblokken, ruitenwisserbladen, evenals alle soorten motorolie, antivries en koelvloeistof enz. Tevens controleert, vult & onderhoudt Superband aircosystemen.

Superband aan de Looierslaan 26 in Leidschendam is open op maandag t/m vrijdag en zaterdag (tot 13.00 uur). Meer info op www.superband.nl , of via tel. 070-3277207.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>