De rugby internationals worden belaagd door een horde jonge spelers van VCC (foto: Wietske de Jong).
De rugby internationals worden belaagd door een horde jonge spelers van VCC (foto: Wietske de Jong).

Voorburgse jonge rugbyers spelen tegen Internationals

Sport 409 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen weekend speelden 11 VRC-Turven in het nationale rugbystadion in Amsterdam een spannende wedstrijd tegen Kevin Krieger en Marc Mistou, twee spelers van het Nederlandse rugbyteam. 

De Turven (kinderen van 6-8 jaar) van de Voorburgse Rugby-Club doen het heel goed op toernooien, maar willen graag nog beter worden. Daarom trok Thomas van Rossum de stoute rugbyschoenen aan en mailde het TV-programma Zappsport met de vraag of Oranjespelers zijn team wilden helpen. Het programma wilde graag helpen die droom uit te laten komen en nodigde Thomas en 10 Turven uit voor een wedstrijd tegen échte internationals.

De professionals haalden alles uit de kast om van de kinderen te winnen. Zo stal een loslopende hond de VRC-mascotte tijdens de wedstrijd, vloog een vuilnisauto in de brand en kwamen brandweerauto’s langs met gillende sirenes. Maar de jonge Voorburgse spelertjes bleven geconcentreerd. Na een dappere strijd wonnen de Turven met 3-2 van de twee indrukwekkende rugbymannen.

Na afloop was er uiteraard tijd voor een praatje en als dank voor deze bijzondere dag gaven de kinderen Kevin en Marc een door hen gesigneerde VRC-rugbybal. Van dit gebeuren werden televisieopnamen gemaakt. Niet bekend is wanneer dit op televisie is (of wordt) uitgezonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant