Oscar van Schijndel en Ingrid Blom van Het Veur Theater nemen de cheque in ontvangst van Tessa Hoenselaar (foto: pr).
Oscar van Schijndel en Ingrid Blom van Het Veur Theater nemen de cheque in ontvangst van Tessa Hoenselaar (foto: pr).

Het Veur Theater ontvangt cheque van doneeractie

Actueel 478 keer gelezen

Leidschendam - Een deel van het bestuur van Stichting Het Veur Theater heeft de cheque in ontvangst genomen van Tessa Hoenselaar, die eind vorig jaar een doneeractie startte voor het behoud van het gezellige theater in Leidschendam.

Tessa startte haar doneeractie omdat er veel onrust was over het voortbestaan van het theater. Vanuit de gemeente kreeg het bestuur van het theater keer op keer geen duidelijkheid, waardoor Tessa dacht “Als het van bovenaf niet lukt, dan maar van onderop...”.

Tessa haar moeder speelt bij Toneelgroep De Gezellen, welke al jarenlang twee keer per jaar een productie brengt in het theater aan de Damlaan. “Dit theater is een belangrijke maatschappelijke factor binnen ons dorp, maar is mede afhankelijk van subsidie”.

Directeur Oscar van Schijndel was verrast met de doneeractie en bijzonder blij met het bedrag dat de actie uiteindelijk opbracht: €4.022. “Vanuit de gemeente hebben wij voor dit jaar grotendeels de subsidie toegekend gekregen die nodig was. Het bedrag wat Tessa heeft opgehaald met deze actie maakt dit af. Zonder dit bedrag hadden wij niet de dekking gehad die nodig was om volgend seizoen door te gaan.”

Het Veur Theater start in april met de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen en in het lopende seizoen zijn er nog veel film-, jeugd-, cabaret- en muziekvoorstellingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant