De skyline van Leidschendam met het silhouet van de windmolen in de (Haagse) Vlietzone (foto: pr).
De skyline van Leidschendam met het silhouet van de windmolen in de (Haagse) Vlietzone (foto: pr).

GBLV tegen plaatsing windturbines langs rijksweg A4

Actueel 578 keer gelezen

Leidschendam - Het college van B&W van Leidschendam-Voorburg maakte onlangs bekend vier windturbines in de gemeente te willen plaatsen. Gemeentebelangen (GBLV) is daar fel op tegen.

“De enorme, horizonvervuilende en overlastgevende windturbine die de gemeente Den Haag vlakbij de Zeeheldenwijk heeft laten plaatsen, is iedereen in de gemeente een doorn in het oog. Hoe kan je dan als college zelf vier van die windturbines in de gemeente toestaan?”, aldus GBLV. Het college van B&W wil vier windturbines laten plaatsen die te zien zijn vanuit De Rietvink, Wilsveen en Stompwijk. Er wordt gedacht aan een strook langs de A4, de Drooggemaakte Grote Polder en de Zoetermeerse Meerpolder. Het college gaat voor het plaatsen van de windturbines eerst wel op zoek naar maatschappelijk draagvlak.

GBLV gemeenteraadslid Maurice Hartsinck vindt het “te bizar voor woorden" dat dit college er nu voor kiest om vier molens te plaatsen. Het raadslid constateert dat er nu al zaken niet goed gaan. Zo kwam het externe bureau dat het onderzoek heeft gedaan, uit op locaties die beschermd natuurgebied zijn voor vogels. Hartsinck: “Wat denk je dat een enorme windturbine voor effect heeft op een beschermd natuurgebied voor weidevogels?” Later bleek inderdaad dat er op de beoogde locatie geen windturbine geplaatst kon worden vanwege het weidevogelgebied. Welk gebied er dan aangewezen wordt, is onbekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant