De dames van EHC hopen deze week al het kampioenschap binnen te halen (foto: pr).

EHC dames 1 gaan deze week voor kampioenschap

Sport 353 keer gelezen

Voorburg - De datum zondag 1 maart stond met rood omcirkeld in de agenda van de dames van EHC.

De wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, Lotus. Bij winst zou de voorsprong groeien naar vijf punten, bij verlies zou nog een punt voorsprong resteren met drie wedstrijden te gaan.

EHC begon wat gespannen aan de wedstrijd. In de verdediging was EHC af en toe te laat en aanvallend was er veel balverlies. Na tien minuten was de stand gelijk, 3-3. Lotus kon even de voorsprong pakken van een doelpunt, maar EHC liet het er niet bij zitten. Via een aantal afstandsschoten sloeg EHC een klein gaatje. Ruststand 9-11.

De tweede helft begon EHC voortvarend. Binnen twee minuten had EHC de voorsprong verdubbeld. De spanning viel van de dames af en ze gingen vrij spelen. EHC liep de laatste minuten nog een pasje harder en bij 13-22 klonk het eindsignaal.

Door de overwinning op Lotus heeft EHC aan 1 punt, in de volgende drie wedstrijden, genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Morgen (woensdag) spelen de dames tegen Achilles, thuis in de ballonhal om 20.00 uur. De dames hopen op een volle tribune.