Afbeelding

Gemeenteraad wil meer gemengde woningbouw

Actueel 291 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Er moet meer gemengd worden gebouwd, waarbij verschillende groepen woningzoekenden worden bediend. Daarover zijn de gemeenteraadsleden het eens. Dus niet alleen sociale woningen op twee locaties, de Amstelwijk en Fluitpolderplein, maar ook woningen voor middeninkomens en seniorenwoningen. 

Daarnaast moet er gezocht worden naar meerdere locaties in de gemeente waar sociale woningen kunnen worden gebouwd. GBLV en D66 willen zelfs dat er helemaal geen sociale woningen meer worden gebouwd in de Amstelwijk en Fluitpolderplein. “In die twee wijken staan al genoeg sociale woningen”, zegt Bianca Bremer (GBLV). De twee partijen kregen hiervoor geen steun van de andere fracties. 

De VVD, PvdA en CDA pleiten voor een combinatie van bouwen voor de belangrijkste groepen woningzoekenden. Dus geen 100% sociale woningen op de twee locaties waar het om gaat, maar woningen voor middeninkomens en senioren in combinatie met sociaal. "Ook juist het bouwen voor deze groepen zal de doorstroming bevorderen", zegt VVD-raadslid Arnold Brans. "Nu zitten mensen bij gebrek aan alternatieven vast in de goedkope huursector; dan kun je wel blijven bouwen”.

Het voorstel om de woningbouw voor bredere groepen in de plannen te betrekken werd aangenomen. “Dat is een mooi resultaat om de stagnerende woningmarkt weer een beetje vlot te trekken”, aldus een tevreden Arnold Brans.

De gemeenteraad roept het college op om rond te blijven kijken naar meerdere locaties in de gemeente voor sociale woningbouw en daarbij creatief te durven zijn door bijvoorbeeld leegstaande panden tijdelijk in te zetten voor woningbouw. D66-raadslid Peter van Dolen overhandigt wethouder Rouwendal een lijst van twee a4tjes met locaties waar mogelijk sociale woningen gebouwd kunnen worden. Rouwendal zegt toe de lijst te gaan gebruiken in de uitvoering van de motie van CDA, VVD en PvdA. Zij dragen de wethouder op om rond te blijven kijken naar meerdere locaties in de gemeente waar sociale woningbouw gerealiseerd kan worden en daar zo nodig onderzoek naar te doen. De wethouder geeft daarbij wel aan dat hij de lijst als lijdraad zal hanteren maar zich niet zal laten beperken tot de in de lijst genoemde locaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant