Er wordt gewerkt aan een panoramakunstwerk. Deze keer is het thema '75 jaar vrijheid' (archieffoto pr).
Er wordt gewerkt aan een panoramakunstwerk. Deze keer is het thema '75 jaar vrijheid' (archieffoto pr).

Schilders maken kunstwerk van 70 vierkante meter

Actueel 385 keer gelezen

Leidschendam - Het platteland in Zuid-Holland heeft na de tweede wereldoorlog grote veranderingen ondergaan. Van handmatig melken tot aan melkrobots, van lokaal voedsel tot wereldspeler in groente en fruit en van Hollandse windmolens tot aan klimaatneutrale energie-molens. 75 jaar Plattelandsontwikkeling in beeld brengen wordt een creatief project.

75 jaar Vrijheid Wordt in het buitengebied van Leidschendam gevierd met de Panorama Kunst Silo 75 jaar Platteland. Met een panoramisch kunstwerk wordt de ontwikkeling van het platteland, de landbouwsector en de voedselketen inzichtelijk gemaakt. Het artistieke team achter het project gaat komende zes weken in een loods de uitdaging aan op ruim 70 vierkante meter schildersdoek. Lokale hobby- en amateurkunstschilders worden uitgenodigd om mee te komen schilderen.

"Bijna dertig schilders uit de regio zijn al aangehaakt maar liefhebbers van figuratief schilderen hebben we nooit teveel", lacht kunstenaar Cis Deyl die de verhaallijn vorm geeft.Particulieren en bedrijven die acryl verf(resten) willen doneren zijn van harte welkom, net als donaties van kwasten, rollers, verfbakjes en -schorten.

Tijdens de opbouw op zaterdag 14 en zondag 15 maart kunnen geïnteresseerde schilders langskomen tussen 11.00 en 15.00 uur. Het project speelt zich af op Buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27 in Leidschendam. Mailen voor informatie kan naar dekunstsilo@gmail.com.De Panorama Kunst Silo is vanaf 2 mei open voor publiek en in mei vinden tal van activiteiten plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant