Museumnacht Kids 2019 in Museum Swaensteyn (foto: Jorn Baars).
Museumnacht Kids 2019 in Museum Swaensteyn (foto: Jorn Baars). Jorn Baars / www.jornbaars.com

Museumnacht Kids in musea Voorburg

Actueel 346 keer gelezen

Voorburg - Ga mee ‘Op expeditie’ tijdens de Museumnacht Kids op zaterdag 14 maart tussen 17.00-22.00 uur. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck doen dit jaar weer mee en hebben een speciaal programma vol activiteiten voor jonge culturele nachtbrakers tussen de 4-12 jaar oud. Museum Swaensteyn is voor één avond omgetoverd tot Wonderland, terwijl je op Hofwijck met Christiaan Huygens kan kijken naar de planeten en de schatten van Constantijn Huygens ontdekken.

Voor één avond is Museum Swaensteyn omgetoverd tot Wonderland. Ga het avontuur aan en ontmoet de Kolder kat, Alice en de Hartenkoningin. Maak je eigen hoedje, net zo mooi als die van de Gekke Hoedenmaker. Versier een koekje, maak een kunstkaart of ga op de foto met de leukste props in de fotohoek, alles helemaal in de stijl van het sprookje. Laat je schminken, kleur de fantasievolle kleurplaten, speel een spelletje en luister naar de mooiste verhalen.

Constantijn Huygens maakte vele reizen door Europa en heeft gedurende zijn lange leven veel verzameld. Christiaan Huygens keek graag naar de hemel, sterren en planeten. Ontdek voor één nacht zelf de planeten en bewandel het planeten pad. Op het voorplein staan enkele telescopen en bij helder weer kun je kijken naar de sterren. Doe mee met het navigatiespel en reken uit waar we op de wereld zijn of sluit aan bij de workshops in de Oudhollandse Keuken. Daar maak je een Sterrenkijker en kun je jouw naam schrijven tussen de sterren.

Koop kaarten voor €7,50 aan de kassa van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn. Het ticket geldt voor alle deelnemende locaties, zoals ook Molen De Vlieger in Voorburg. Meer info op www.hofwijck.nl, www.swaensteyn.nl en www.museumnachtkids.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant