Manuela staat niet alleen in de showroom, maar is ook coach en inspirator op het gebied van rouw, verlies en verdriet (foto/tekst: DJ).
Manuela staat niet alleen in de showroom, maar is ook coach en inspirator op het gebied van rouw, verlies en verdriet (foto/tekst: DJ).

Lameko in lustrumjaar op zoek naar opvolgers

Actueel 1.745 keer gelezen

Lameko Zonwering aan de Damlaan 70 in Leidschendam bestaat al meer dan 35 jaar en Manuela en Robert Pieterse zijn ook al weer 20 jaar de eigenaren van het bedrijf. Zij willen hier graag aandacht aan besteden door middel van een aantal feestelijke aanbiedingen. Tegelijkertijd zijn zij op zoek naar opvolgers.

Lameko draait uitstekend; eigenlijk zelfs beter dan ooit. Maar het heeft wel de nodige energie en moeite gekost. De laatste 8 jaar waren zwaar voor het echtpaar Pieterse. Manuela staat in de winkel/showroom aan de Damlaan en Robert is er bijna altijd – met ZZP-ers of onderaannemers- op uit om zonneschermen te monteren.

Nadat hun dochter Ximena zo’n 8 jaar geleden om het leven werd gebracht in Den Haag, hebben beiden zich als het ware op hun werk gestort. Robert vooral op de zonwering en Manuela (ervaringsdeskundige tegen wil en dank) de afgelopen 2 jaar ook als coach en inspirator op het gebied van rouw, verlies en verdriet.

Alles bij elkaar heeft het er wel voor gezorgd dat Manuela en Robert op dit moment toe zijn aan rust. Daarom zoeken zij iemand die hun zaak wil overnemen. Niet dat zij al kunnen gaan rentenieren, maar gewoon even een tijdje niets doen. Om dan op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en een andere manier om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Al is het weer niet zo dat zij er van de ene op de andere dag mee willen stoppen. “We hebben best een grote vaste klantenkring en mensen die nu weer bij ons terugkomen om hun jaren geleden aangeschafte zonwering te vervangen”, aldus Manuela. “Die gaan we niet in de steek laten, het gaat wel om mensen.”

Daarom zouden zij hun zaak het liefst overdragen aan een paar jonge mensen, waarvan de ene in de showroom staat en de ander zich bezig houdt met de montage. “We hebben verder geen personeel en ons pand wordt gehuurd dus dat hoeft geen belemmering te zijn. En als je enig technisch inzicht hebt, is het monteren van zonwering vrij snel aan te leren. Bovendien gooien wij onze eventuele opvolgers niet in het diepe. We zullen hen zeker de eerste tijd nog wel even begeleiden. Maar ik schat in dat iemand met de wil en de passie om ons bedrijf over te nemen, op vrij korte termijn op eigen benen kan staan.”

Op het gebied van zonwering biedt Lameko knikarmschermen, markiezen, screens, uitvalschermen en buitenjaloezieën. En dat dan draadloos bediend of zelfs via een app op de smartphone. Daarnaast kun je bij Lameko terecht voor allerlei vormen van binnenzonwering, zoals gordijnen, jaloezieën, plissé gordijnen, rol- en vouwgordijnen en shutters.

Bel voor meer informatie of reacties naar 070-3201789, mail naar info@lameko.nl, of kijk op www.lameko.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant