Afbeelding

Nieuw fietspad van Veurselaan naar Zijdepad

Actueel 1.065 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Er komt een veilig, comfortabel fietspad van de Veurselaan naar het Zijdepad. De nieuwe fietsroute komt bovenop het tunneldak van de N14 met twee fietsviaducten over de kruispunten bij het Temeculaplein en het Hraniceplein. 

Wethouder Astrid van Eekelen: “De voorgenomen werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de twee kruispunten op de N14 biedt ons de kans om hierop mee te liften en een snelle en comfortabele fietsroute aan te leggen, waar veel mensen profijt van hebben.” Het college heeft dit op 10 maart per brief aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laten weten. Voorwaarde is wel dat de gemeenteraad moet instemmen met de plannen.

Resultaten enquête
In december 2019 heeft de gemeente een enquête onder inwoners gehouden over de fietsverbinding bij de N14. Daaruit bleek dat het grootste gedeelte van de respondenten positief is over een nieuw fietstracé. Zij benoemden een betere veiligheid en een meer logische fietsroute als positieve aspecten. Een deel van de direct aanwonenden langs de route maakt zich zorgen over overlast, onveiligheid en afname van groen. Astrid van Eekelen: “Ik heb daar alle begrip voor. In overleg met hen gaan we daarom bekijken welke maatregelen we kunnen nemen om hun zorgpunten zo veel als mogelijk weg te nemen.”

Vervolgprocedure gemeente
Naar verwachting beslist de gemeenteraad in juli 2020 over de financiering van het fietstracé bij de behandeling van de kadernota. Daarnaast moet het bestemmingsplan worden aangepast en volgt er een participatietraject. De planning hiervan wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Zodra de besluitvorming bij gemeente over de financiering en het wijzigen van het bestemmingsplan positief zijn doorlopen, is de verwachting dat Rijkswaterstaat dit fietstracé opneemt in het definitieve Tracébesluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant