Het overgewicht percentage in de gemeente Leidschendam-Voorburg ligt met 49% in lijn met het landelijk gemiddelde.
Het overgewicht percentage in de gemeente Leidschendam-Voorburg ligt met 49% in lijn met het landelijk gemiddelde.

Helft inwoners kampt met overgewicht

Actueel 284 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Van de volwassenen in de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft 49% een overgewicht. En 15% kampt zelfs met ernstig overgewicht (obesitas).

Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd.

Hiermee is het overgewicht percentage in de gemeente Leidschendam-Voorburg in lijn met het landelijk gemiddelde. Landelijk gezien is 48,9% te zwaar, en heeft 13,8% te maken met obesitas. Overgewicht betekent een BMI van 25 of hoger. Ernstig overgewicht, ook bekend als obesitas, betekent een BMI van 30 of hoger.

Van de inwoners voldoet 54% aan de landelijke Beweegrichtlijnen. Dit betekent minimaal 2,5 uur per week matig intensieve inspanning (bijv. fietsen of wandelen), twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten (bijv. traplopen) en niet te veel stilzitten. Daarnaast doet 58% doet aan matig plus zwaar intensieve activiteiten (o.a. wandelen, fietsen, hardlopen, wielrennen, sporten) en 84% aan bot- plus spierversterkende activiteiten (o.a. traplopen, springen, fietsen en krachttraining). Driekwart van de inwoners ervaart de eigen gezondheid als (zeer) goed. Landelijk is dit 75,6%.

In Leidschendam-Voorburg wordt door 43% van de bevolking vanaf 19 jaar volgens de Richtlijn gedronken (max 1 glas per dag). Zo'n 6% van de bevolking is een zware drinker (minstens 1 keer per week 6 glazen voor mannen en 4 glazen voor vrouwen). En 6% wordt aangemerkt als overmatige drinker; meer dan 14 glazen per week (vrouwen) of 21 glazen per week (mannen). Zo’n 16% van de inwoners rookt wel eens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant