Het HagaZiekenhuis in Den Haag (foto: Streetview).
Het HagaZiekenhuis in Den Haag (foto: Streetview).

Corona Huisartsenpost in HagaZiekenhuis

Actueel 1.636 keer gelezen

Patiënten in de regio Haaglanden met verdenking op het coronavirus kunnen voortaan terecht op één centrale Corona Huisartsenpost van Hadoks op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg in Den Haag. 

Patiënten die denken besmet te zijn met het coronavirus worden gevraagd om NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe te gaan, maar altijd eerst telefonisch contact op te nemen met de eigen huisarts. Dit om te voorkomen dat andere mensen besmet worden. De huisarts bepaalt of de patiënt moet worden gezien door een dokter. 

Met de komst van één centrale Corona Huisartsenpost kunnen patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus gescheiden worden van niet-corona patiënten. Ook kan er efficiënt omgegaan worden met beschermingsmiddelen die nodig zijn voor de zorgmedewerkers.

Vanaf vrijdag 20 maart is het aantal consultkamers in de Corona Huisartsenpost in het HagaZiekenhuis van 6 naar 13 uitgebreid om lange wachttijden te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat patiënten geen contact met elkaar hebben, wordt hen gevraagd buiten (in de auto) te wachten tot zij worden binnengeroepen door de doktersassistente. Voorlopig zijn op de Corona Huisartsenpost voldoende kamers om patiënten te ontvangen.

Ook Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde, is goed voorbereid. Ook daar kan, als dat nodig is, een extra Corona Huisartsenpost in gebruik worden genomen. De twee andere huisartsenposten voor de regio Haaglanden, in HMC Antoniushove en HMC Westeinde, blijven beschikbaar voor niet-coronapatiënten.

Op dit moment zijn er voldoende zorgmedewerkers om zorg te kunnen bieden aan alle patiënten. 

Ook kunt u op internet de corona zelftest doen op www.moetiknaardedokter.nl/corona-test.

(foto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant