De doorgaande Broekweg in de Zeeheldenwijk in Leidschendam (foto: Google Streetview).
De doorgaande Broekweg in de Zeeheldenwijk in Leidschendam (foto: Google Streetview).

Bewoners willen snelheidsremmende maatregelen

Actueel 839 keer gelezen

Leidschendam - Bewoners vinden dat er in de Zeeheldenwijk te hard wordt gereden. Zij hebben de gemeente gevraagd snelheidsremmende maatregelen te nemen om dit tegen te gaan.

Ondanks dat diverse snelheidsmetingen aangaven dat de gereden snelheden binnen de marges liggen kan het initiatief van de bewoners rekenen op de sympathie van het college. De verkeersveiligheid is een belangrijk aspect binnen woonwijken. De bewoners voelen zich niet veilig in hun eigen wijk. 

Het college stelt voor bestaande kruispuntplateaus en drempels weer op de vereiste hoogte te brengen. Verder wordt onderzocht of mogelijk extra snelheidsremmende maatregelen genomen kunnen worden. 

Het college wil graag een brede bewonersbijeenkomst over de verkeersveiligheid organiseren. Op die manier heeft iedereen de mogelijkheid om aan te geven waar behoefte aan is en waar mogelijk maatregelen gewenst zijn. 

Zodra de COVID-19 situatie het toelaat zal het college hierover met de bewoners in gesprek gaan. Tot die tijd worden nog geen maatregelen getroffen.

Als blijkt dat maatregelen noodzakelijk zijn dan is hiervoor in de lopende begroting 2020 geen budget beschikbaar en is een aanvullend krediet noodzakelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant