Het huidige hoofdgewouw op Schakenbosch, gezien vanuit de lucht (archieffoto).
Het huidige hoofdgewouw op Schakenbosch, gezien vanuit de lucht (archieffoto).

Geen aanpassingen bouwplan Schakenbosch

Actueel 1.060 keer gelezen

Leidschendam - Het college heeft ingediende zienswijzen op het ontwerp-bestemmingsplan Schakenbosch naast zich neergelegd.

Tegen de bebouwing van het landgoed Schakenbosch in Leidschendam is veel weerstand. Het lijkt er nu op dat de plannen met Schakenbosch gewoon gerealiseerd gaan worden. De fractie van Gemeentebelangen (GBLV) heeft vraagtekens bij de handelswijze van het college, omdat zienswijzen wel erg gemakkelijk aan de kant zouden worden geschoven en omwonenden zich niet serieus genomen zouden voelen.

Het bevreemdt Hans Peter Klazenga, raadslid GBLV, dat het college een onderzoek naar de milieu-effecten niet nodig vindt: ”Voor de coronacrisis stond de stikstofproblematiek volop in de belangstelling. Een milieu-effectonderzoek is volgens het college niet nodig; tijdrovend en duur. Dat argument is natuurlijk hilarisch als we bedenken dat het college bijna een miljoen euro heeft besteed aan onderzoeken naar een brug die er nooit komt.”

Ook beweert GBLV dat één van de onderzoeksrapporten rond Schakenbosch is opgesteld door een bedrijf dat gelieerd is aan de projectontwikkelaar. ”Dat lijkt erg op een slager die zijn eigen vlees keurt,” aldus Klazenga. Daarnaast meent hij dat het ontwerp-bestemmingsplan vol met onnodige fouten zit .”

GBLV is niet tegen ontwikkeling van Schakenbosch, maar wel voorstander van het behoud van het groene karakter van het park. Klazenga: ”Wat ons betreft gaat het ontwerp-bestemmingsplan van tafel. Bouw alleen waar al sprake is of was van bebouwing. Liefst met minder dan 325 woningen, of kom met een mooi en creatief plan om een paar lagen de hoogte in te gaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant