Knuffelbeer voor raam in Leidschendam-Voorburg. Zoek hem op,  maak een foto en zet hem op de facebookpagina (foto: Fokje van der Veen).
Knuffelbeer voor raam in Leidschendam-Voorburg. Zoek hem op, maak een foto en zet hem op de facebookpagina (foto: Fokje van der Veen).

Kinderen op berenjacht in Leidschendam-Voorburg

Actueel 2.116 keer gelezen

Ook in Leidschendam-Voorburg kun je op ‘berenjacht’. Mensen zetten een beer voor het raam en daar kun je een foto van maken en er een fotootje van maken. Die kun je dan plaatsen op de facebookpagina ‘ We gaan op berenjacht Leidschendam-Voorburg ’.

Berenjacht is al razend populair in onder meer Australië en België. Het oorspronkelijke idee komt uit het prentenboek 'Wij gaan op berenjacht[ van Michael Rosen en Helen Oxenbury. Iedereen die het leuk vindt, kan een beer of andere knuffel voor het raam zetten. Kinderen die nu met deze coronacrisis even lekker naar buiten willen, hebben zo een aangenaam tijdverdrijf. Liefst natuurlijk niet met teveel kinderen tegelijk.

In het hele land staan duizenden beren voor de ramen, zodat kinderen knuffels kunnen zoeken en ook in Leidschendam-Voorburg verschijnen steeds meer knuffelberen voor de ramen. “Kunnen jullie hier iets mee zodat we een groter bereik voor de kinderen in Leidschendam-Voorburg krijgen? Dan wordt het inzichtelijk waar de beren staan”, aldus Barbara Rijneveld-Waaijer in een verzoek aan Het Krantje. Er is op de facebookpagina een online kaartje gemaakt zodat mensen hun beertje kunnen aanmelden en anderen kunnen zien in welke buurten ze te vinden zijn. Ook zijn de beren aan te melden op de landelijke facebookpagina Berenjacht in NL.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant