Afbeelding

Afpersing en diefstal telefoon in Voorburg te zien in Team West

Actueel 511 keer gelezen

Voorburg - Straks, om 17.45 uur (en om de twee uur herhaald) besteedt TV West in Team West aandacht aan een afpersing in Voorburg. Onder bedreiging moet een jongen de ING App op zijn mobiele telefoon openen en vervolgens zijn telefoon afgeven. Later bleek dat er geld van zijn rekening was gehaald. In de uitzending van Team West zijn ook camerabeelden te zien van de diefstal van een mobiele telefoon uit een school in Voorburg.

Dinsdag 20 augustus 2019 rond 00.50 uur fietste een 16- jarige jongen over de Prinses Mariannelaan in de richting van het station aan de Parkweg in Voorburg. Ter hoogte van park Sonnenburg zag hij een man op het fietspad staan en voelde zich gedwongen te stoppen. Hij zag dat de man een mes in zijn hand had. Vervolgens kwam een witte Volkswagen Golf aanrijden en de man vertelde de jongen dat hij door moest fietsen richting het station. Zelf stapte hij in de auto. Terwijl de jongen naar het station fietst, rijdt de auto stapvoets met hem mee. De jongen is zo bang dat hij niet durft weg te rijden. Bij het station stapten vier mannen uit de auto. Onder dwang moest het slachtoffer de ING App op zijn mobiele telefoon openen en zijn telefoon afgeven. Een van de mannen hield vervolgens zijn mobiele telefoon tegen die van het slachtoffer. Het slachtoffer kreeg vervolgens zijn telefoon terug en vertrok de VW Golf weer. In de middag ontdekte het slachtoffer dat zijn bankrekening was leeggehaald. In deze uitzending toont Team West camerabeelden van de man die geld van de rekening van het slachtoffer haalt met behulp van zijn eigen mobiele telefoon. Herkent u de man op de beelden of heeft u meer informatie? Neemt u dan contact op!

Diefstal mobieltje opschool
Op woensdag 22 januari ziet een man kans de mobiele telefoon uit de tas van een docent te stelen. De man loopt nonchalant de basisschool aan de Lusthof in Voorburg binnen. Een van de lokalen is leeg, want de docent is met de kinderen in de gymzaal. De man neemt uit haar achtergebleven tas haar mobiele telefoon weg. In deze uitzending tonen we camerabeelden van de man. Opvallend is dat hij nog vrolijk zwaait als hij weg gaat. Herkent u de man die nu vermoedelijk in het is bezit van een blauwe Galaxy S7?

Heeft u informatie over een van de zaken? Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West is iedere dinsdag om 17.45 uur te zien, direct na het TV West nieuws. De uitzending wordt ieder uur twee keer herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant