Morgen opent de prachtige wijnwinkel Gastrovino haar deuren.
Morgen opent de prachtige wijnwinkel Gastrovino haar deuren.

Ondernemers in De Mall blijven positief ondanks Coronacrisis

Actueel 1.787 keer gelezen

Leidschendam - De Coronacrisis heeft een grote invloed op de winkeliers in Leidsenhage. Het toekomstige Mall of the Netherlands heeft te maken met een behoorlijke afname van bezoekers als gevolg van de overheidsmaatregelen. Toch is er een groot aantal ondernemers die, ondanks de crisis, positief blijft en er alles aan doet om de consument van dienst te blijven waarbij de richtlijnen van de Rijksoverheid uiteraard opgevolgd worden. 

Erik Nolten van schoenenwinkel Nolten baalt van de situatie, maar blijft positief. “We zullen er gezamenlijk het beste van moeten maken. Wij blijven ondanks de crisis open en dat is goed mogelijk doordat wij een zeer ruim pand hebben waardoor de anderhalve-meter-regel gerespecteerd kan worden. In de eerste weken van de crisis sloot een aantal grootwinkelbedrijven hun winkels terwijl de meeste lokale spelers open bleven. Inmiddels zien we de eerste filiaalbedrijven heropenen en ik hoop dat er snel nog meer zullen volgen.”

Eigenaar Hikmet Yalniz van Primera in Leidsenhage is de gehele Coronaperiode open gebleven, weliswaar met enigzins aangepaste openingstijden. “Het is heel dubbel; aan de ene kant wil je mensen vooral oproepen thuis te blijven, maar aan de andere kant wil je ook dat de winkel doordraait. Laten we voorop stellen dat veiligheid en gezondheid boven alles gaat en daarom neemt iedereen in de Mall de noodzakelijke maatregelen zodat de veiligheid van onze consumenten en bezoekers geborgd is.”

René Bogaart heeft 3 zaken in Mall of the Netherlands: Gina, Volle Maan en Pavarotti Dolce. Zoals alle horecagelegenheden in Nederland zijn Gina en Volle Maan dicht. “Bij Pavarotti Dolce is het echter goed mogelijk om ons ijs af te halen tijdens het halen van een frisse neus en daardoor blijven we open. De omzet is een druppel op een gloeiende plaat, maar ik wil als ondernemer niet op m’n rug gaan liggen en alleen m’n hand ophouden bij de overheid.” De ondernemer heeft een filmpje als een soort pep talk opgenomen voor zijn medewerkers.

Henk Middendorp van Middendorp Groenten en Fruit ziet dat de bezoekersaantallen behoorlijk zijn afgenomen maar ook hij blijft positief. “Ik mag niet klagen, omdat mensen nu meer thuis eten en daardoor meer versspeciaalzaken opzoeken. Het is rustig in het centrum, maar ook deze crisis zal een keer eindigen. Het mooiste winkelcentrum van Nederland komt er wel weer bovenop.”

“Gezondheid en veiligheid boven alles, maar gelukkig hebben wij de juiste maatregelen getroffen in onze winkel waardoor wij de consument kunnen blijven bedienen van heerlijke nootjes. Het is logischerwijs een stuk rustiger in versmarkt Fresh! en de benodigde maatregelen, zoals het weghalen van de losse zitjes in het zitgedeelte, dragen ook niet bij dat bezoekers langer blijven hangen. Het is simpelweg niet anders; we blijven positief!” aldus Roos Hendriks en Alexandra Loopstra en van de Nootzaak van Genieten.

Ondanks dat sommige winkels tijdelijk gesloten zijn, blijven er nieuwe winkels openen in de Mall. Cadeauwinkel KKEC zal binnenkort openen en donderdag 9 april zal de prachtige wijnwinkel Gastrovino haar deuren openen. Eigenaar Dammiano Piacenza is nog druk bezig met de laatste loodjes voor de opening van morgen en is erg tevreden met zijn nieuwe zaak. “Uiteraard hadden wij onze opening in versmarkt Fresh! anders gezien, maar het is niet anders. We gaan er het beste van maken. Onze vestiging bestaat uit een winkel- en horecagedeelte. Het horecagedeelte mag helaas nog niet open, maar dit gedeelte kunnen we nu goed gebruiken om éénrichtingsverkeer in onze winkel toe te passen om zodoende goed te kunnen voldoen aan de richtlijnen van de Rijksoverheid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant