De naakte man, achtervolgd door de politie (foto: Rene Hendriks).
De naakte man, achtervolgd door de politie (foto: Rene Hendriks). Rene Hendriks

Naakte man na achtervolging door politie van straat gehaald

Actueel 3.868 keer gelezen

Leidschendam - Een naakte man is na een achtervolging door de politie in Leidschendam Centrum staande gehouden.

Het wordt langzaam warmer en zonniger. Als het zo even doorgaat wordt het weer lekker weer om te zwemmen. Maar een man besloot nabij de Leidschendamse sluis alvast een voorschot te nemen op het zwemseizoen. Hij ging nabij de Delftsekade te water; blijkbaar slechts 'gekleed' in een rugzak. Na korte tijd kwam hij weer uit het water. De rugzak bleef daarbij drijvend in het water achter. 

Omdat hij nu toch wel erg schaars gekleed was, klopte hij aan bij een pand in de buurt, waar hij een stuk plastic aangereikt kreeg. Met dat om zijn middel ging hij er rennend vandoor; over de Damlaan en richting de Oude Trambaan. Tijdens de tocht trok menig passant even de wenkbrauwen op.

Via het doorsteekje bij Het Veur Theater kwam de man in de Rijnlandstraat terecht. De politie was inmiddels op zijn aanwezigheid geattendeerd en kwam ook die kant op. Op de Oude Trambaan (ter hoogte van het autobedrijf) kwam de achtervolging tot een eind en kon de man tot stoppen worden gedwongen.

Hij werd in de politiebus 'geparkeerd' totdat de bemanning van de gewaarschuwde ambulance hem even kon controleren. Daarna is hij waarschijnlijk naar de OVP; de 'opvang verwarde personen' overgebracht. De rugzak is op de kant gehaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant