Afbeelding
KOOP LOKAAL

Koop lokaal en steun ondernemers Huygenskwartier

Actueel 728 keer gelezen

Voorburg - Fred van Hoorn van Stichting Ondernemersfonds Huygenskwartier Voorburg, wil eigenlijk heel hard op de trom slaan. “Aan de inwoners wil ik de oproep doen om vooral lokaal te komen kopen, maar anderzijds moet je je ook houden aan de richtlijnen van de RIVM om het veilig te doen. De gezondheid van het personeel en de klant staan voorop.”

In veel binnensteden wordt actie gevoerd om de bewoners ervan te overtuigen lokaal te kopen. In het Huygenskwartier is dat niet anders. Het zijn bizarre tijden voor de detailhandel en de horeca. Bij sommige winkels is het drukker dan normaal bij andere weer te rustig. Maar waar de winkeliers in ieder geval heel alert op zijn is dat de klanten netjes afstand houden van elkaar. “Mensen die de supermarkt niet in durven zijn juist blij dat ze hier hun boodschappen in alle rust kunnen halen.”

Dagelijkse boodschappen
Inwoners zijn dan ook blij dat de dagelijkse boodschappen nog gewoon gehaald kunnen worden in het Huygenskwartier. Door de straten in het Huygenskwartier lopen nog genoeg mensen, ouders met kinderen, ouderen. Er staan mensen binnen bij de bakker, slager, kaasboer en bloemist en indien er teveel klanten zijn staan zij buiten keurig met 1,5 meter ertussen te wachten

Natuurlijk krijgt het Huygenskwartier ook harde klappen door de coronacrisis. “Vooral de horeca”, zegt Fred van Hoorn. “Al die terrassen, die anders zo beeldbepalend zijn, zijn nu uitgestorven. Dat geeft wel een heel andere uitstraling van het centrum met dit mooie weer. Wat een pre is in ons winkelcentrum is dat er geen grote winkelketens zijn. Die zijn over het algemeen dicht omdat ze de veiligheid niet kunnen garanderen. In het Huygenskwartier zijn dus bijna alle winkels open. En je merkt dat de consument er inmiddels wel goed van doordrongen is dat afstand houden heel erg belangrijk is.”

Creatieve ondernemers
Dat het momenteel niet vanzelf gaat en afwachten of er klanten komen niet de beste oplossing is in deze coronacrisis tijd, dat hebben ook de winkeliers in het Huygenskwartier wel gemerkt. Maar creatieve ondernemers redden zich wel en daar zijn er heel veel van in dit historische centrum. Zij bedenken andere manieren om toch omzet te maken zoals bijvoorbeeld door personal shopping in kleding winkels. Klanten kunnen dan op afspraak de winkel bezoeken, zij hebben de winkel dan helemaal voor zich alleen en krijgen daarbij persoonlijk advies bij hun aankopen.

Het Huygenskwartier Voorburg is en blijft, ook in deze bizarre tijd, winkelen in een sfeervol en authentiek winkelgebied. Er zijn bijzondere boetiekjes en speciaalzaken, voor de laatste mode, leuke accessoires, kinderkleding en speciaalzaken voor de dagelijkse boodschappen.

Weekmarkt
Elke zaterdag is er de weekmarkt op het Oosteinde. Sinds afgelopen weekend zijn ook de non-food kramen daar weer aanwezig. De markt is ruimer opgesteld waardoor er voldoende ruimte is om de 1,5 meter richtlijn op te volgen.

Horeca
Het winkelgebied kent een breed aanbod aan horecagelegenheden. Van chique restaurants met een hooggewaardeerde menukaart tot gezellige (grand) café’s met een ontspannen sfeer. Kijk bij uw favoriete restaurant op de website en wellicht is het mogelijk om de gerechten af te halen of worden ze aan huis bezorgd. Dan wordt het alsnog culinair genieten en daarmee steun je ook de horeca. Het is ook mogelijk om de horeca te steunen door het aanschaffen van een voucher ter waarde van bijvoorbeeld een volledig verzorgd drie-gangen diner. Deze voucher kan men dan inleveren zodra het restaurant weer geopend is. Zo behouden de restaurants toch nog wat inkomsten om de vaste lasten te betalen.

RIVM-richtlijnen
De winkeliers van het Huygenskwartier roepen de inwoners dan ook op om solidair te zijn met de ondernemers en lokaal te kopen. Zij volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM en passen steeds -indien nodig- de protocollen aan. Zo geven zij geen handen, verzoeken zij de klanten te betalen via de pin, zorgen zij voor extra schoonmaakbeurten van contactpunten zoals deurknoppen, trapleuningen, toetsenborden, pinautomaten en toiletten etc. en blijven medewerkers met (lichte) klachten thuis. Sommige winkeliers vragen de klanten bij binnenkomst de handen te wassen. En natuurlijk nemen de winkeliers de regel 1,5 meter afstand strikt in acht.

Zie ook www.huygenskwartier.nl en op facebook.

(foto: Michel Groen).
Afbeelding
(foto: Ap de Heus).
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant