De meester en juffen gingen de wijk in om zo'n 200 bossen tulpen rond te brengen bij de ouders van hun leerlingen (foto: pr).
De meester en juffen gingen de wijk in om zo'n 200 bossen tulpen rond te brengen bij de ouders van hun leerlingen (foto: pr).

Daltonbasisschool De Tandem zet ouders in 't zonnetje

Actueel 755 keer gelezen

Leidschendam - Het was halverwege maart toen de scholen te horen kregen dat zij de deuren moesten sluiten in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Vanaf dat moment zijn de leerkrachten van de Tandem aan de slag gegaan met het realiseren van onderwijs op afstand. 

Het team van de Tandem is ontzettend blij met alle hulp van ouders. Zo ontstond spontaan het idee om de ouders in het zonnetje te zetten en alle gezinnen van de school een bosje bloemen te brengen als blijk van waardering voor hun inzet en ondersteuning bij het verzorgen van het thuisonderwijs. Het team realiseert zich maar al te goed dat zij veel van ouders vraagt. Onderwijs op afstand is niet alleen een uitdaging voor leerkrachten, maar ook voor ouders. Opeens staan zij voor de grote taak om thuis niet alleen hun kind(eren) op te vangen, maar ook te ondersteunen bij het thuisonderwijs. Dit alles naast de gebruikelijke werkzaamheden en mogelijke zorgen over de gezondheid van hun gezin, familie en vrienden.

Het was woensdagochtend toen twee leerkrachten op pad gingen naar een tulpenkweker in de Bollenstreek om een auto vol te laden met 200 bossen tulpen. Zo werd meteen deze sector geholpen, want het zijn ook de kwekers die het lastig hebben in deze tijd. ‘s Middags vertrokken meester en juffen de wijk in om alle bossen tulpen rond te brengen. Alles op gepaste afstand. Bloemen neerleggen, aanbellen en op minimaal 1,5 meter afstand wachten tot de deur open werd gedaan.

"Voor veel kinderen en ouders was het een enorme verrassing. Wij zagen veel verbaasde blikken en hebben alleen maar positieve reacties en complimenten ontvangen voor onze actie. Het was een leuke en flinke klus, maar zeer de moeite waard", aldus een van de leerkrachten.

Lees het volledig artikel in Het Krantje van deze week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant