Afbeelding

Onderzoek naar gedrag tijdens coronacrisis

Actueel 475 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nederland is al een tijd in de ban van het nieuwe coronavirus. De overheid roept mensen op om zich te blijven houden aan de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Het gedrag van mensen speelt dus een cruciale rol in de bestrijding van het coronavirus. Tegelijkertijd is de impact van de maatregelen op het dagelijks leven van mensen groot. Om beter te begrijpen hoe mensen denken over de afgekondigde maatregelen, wat hun drijfveren zijn om zich hier aan te houden en wat de impact op mensen is, start een groot onderzoek. Het onderzoek gaat over het gedrag van mensen, wat ze vinden van de gedragsmaatregelen van de overheid en hoe het fysiek, mentaal en sociaal met ze gaat in dit coronatijdperk. Een voorbeeld: je kunt bedenken dat mensen regelmatig voor 20 seconden hun handen moeten wassen en altijd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden, maar lukt mensen dat ook? Wat doen maatregelen zoals zoveel mogelijk thuisblijven met hoe mensen zich voelen?

Inzicht in het gedrag van mensen, hun drijfveren en behoeften is daarom van groot belang voor het ontwikkelen van beleid. Daarnaast is het ook van belang voor de manier van communiceren die daarbij past. Hoe beter het overheidsbeleid en de communicatie aansluit bij de maatschappij, ook vanuit gedragswetenschappelijk perspectief, hoe beter we met elkaar het virus onder controle kunnen krijgen. 

Klik hier voor deelname aan het onderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant