Afbeelding

Ontdek Romeins Nederland vanuit je eigen huiskamer

Actueel 485 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Van 25 april t/m 3 mei 2020 zal voor het eerst een online editie van de Nationale Romeinenweek plaatsvinden. In het kader hiervan zouden diverse activiteiten plaatsvinden in Leidschendam-Voorburg, maar dit gaat uiteraard allemaal niet door.

Ook tijdens de Online Romeinenweek ontdek je de Romeinse tijd in Nederland. Geniet vanuit je huiskamer van online activiteiten en tips voor thuis van tientallen organisaties door heel Nederland. Van online tentoonstellingen tot het zelf uitproberen van Romeinse recepten: er valt van alles te ontdekken tijdens de Online Romeinenweek! Ga zelf aan de slag met knutseltutorials, stel vragen aan een Romeinse soldaat via Skype, zoek mee naar een verdwenen Romeinse stad of leer bijvoorbeeld meer over het lopende onderzoek naar de Romeinse Villa Voerendaal. Ontdek nieuwe informatie over spectaculaire vondsten, archeologische topstukken en ga achter de schermen bij een museum. Tijdens de gehele Romeinenweek kun je meedoen aan de Online Speurtocht: zoek de Romeinse galei. Elke dag wordt er een nieuwe hint onthuld op de website en kan je op zoek naar de Romeinse galei. Weet jij aan het einde van de week het juiste antwoord? Maak dan kans op een exclusieve Romeinse goodiebag. Daarnaast zal er op vrijdag 1 mei een online pubquiz over de Romeinse tijd in Nederland, met thema’s als ‘archeologie’ en ‘Romeinen in de populaire cultuur’, plaatsvinden op de facebookpagina van de Romeinenweek.

Tijdens de Nationale Romeinenweek staat het thema ‘archeologie’ centraal. Onder onze voeten liggen de resten van een wereldrijk. Wapens, tempels, aardewerk en zelfs hele schepen: de Nederlands bodem is een schatkamer. Al die voorwerpen vertellen het verhaal van de Lage Landen in de Romeinse tijd. Door recente onderzoeken naar restanten uit de Romeinse tijd, door nieuwe vondsten en door de aandacht die de Romeinse limes, de grens van het Romeinse Rijk, krijgt in het kader van de gewenste nominatie als UNESCO Werelderfgoed, leren we steeds meer over Nederland in de Romeinse tijd. Op www.romeinenweek.nl en natuurlijk tijdens de activiteiten in de Romeinenweek kom je meer te weten over alle aspecten van archeologie en de Romeinse tijd in Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant