Afbeelding
KOOP LOKAAL

BTW teruggave op zonnepanelen blijft mogelijk

Actueel 390 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De huidige regeling, waarbij particulieren 21% BTW kunnen terugvragen over de aanschaf van hun zonnepanelen, blijft ook in 2020 bestaan. Bovendien geeft de overheid duidelijkheid over de salderingsregel. Michiel Jehee van Lemon Solar informeert klanten graag over deze mogelijkheden. “Waarom zou je geld op een spaarrekening zetten als zonnepanelen zoveel meer rendement opleveren? Daarbij bespaar je op je energierekening én lever je een positieve bijdrage aan het milieu.”

Lemon Solar is in april 2013 opgericht door Michiel Jehee. De missie van Lemon Solar is meer gebruik maken van duurzame energiebronnen, zoals de zon. Lemon Solar is 100% gespecialiseerd in zonnepanelen. Zij staan garant voor deskundig advies, hoogwaardige producten en een vakkundige installatie.

Terugverdientijd 7 à 8 jaar
Een investering in zonnepanelen is een goede investering in het milieu, maar is en blijft ook financieel aantrekkelijk. “Spaarrentes zijn nauwelijks 1%. Dan is een rendement van 7% op zonnepanelen een stuk interessanter. Met een installatie van 10 zonnepanelen wek je gemiddeld 3.000 kWh per jaar op. De kosten voor zo’n installatie bedragen rond de € 3.500 inclusief BTW en montage. Hiervan kan € 600 BTW worden teruggevraagd. De terugverdientijd voor zo’n systeem is dan 7 jaar.”

Salderingsregel
Volgens de huidige salderingsregel krijgt een zonnepaneeleigenaar zo’n 20 cent per kilowattuur (kWh) voor terug geleverde zonnestroom. Het wetsvoorstel van maart 2020 bepaalt dat deze vergoeding vanaf 2023 stapsgewijs wordt afgebouwd. Vanaf 2031 bestaat het teruglevertarief dan alleen nog uit een ‘redelijke vergoeding’ van ongeveer 6 cent per kWh. “Het afbouwen van de salderingsregel zit er al jaren aan te komen en is op zich geen verrassing. Maar wat positief is, is dat mensen die nu zonnepanelen overwegen, weten waar ze aan toe zijn. De BTW teruggave blijft in ieder geval bestaan.”

Persoonlijk advies
Om een goed beeld te krijgen van de wensen van de klant en de situatie ter plaatse, komt er altijd een adviseur van Lemon Solar gratis en vrijblijvend bij de klant langs voor een persoonlijk advies. Ook tijdens de huidige buitengewone omstandigheden maken de adviseurs graag een afspraak voor een inspectie op locatie. Uiteraard nemen zij daarbij de richtlijnen van het RIVM in acht. “Een zonnestroomsysteem is maatwerk, iedere situatie is anders. Daarom is het toch belangrijk dat wij de situatie ter plaatse bekijken.”

De adviseur bepaalt het beschikbare dakoppervlak en meet de eventuele helling van het dak. Hij beoordeelt of er sprake is van schaduw van bomen, gebouwen of schoorstenen. Vervolgens adviseert hij wat het beste montagesysteem is en overlegt met de klant wat de beste plaats zal zijn voor de omvormer en of er aanpassingen nodig zijn in de meterkast. Ook overlegt hij wat de wensen zijn voor wat betreft hoeveelheid op te wekken elektriciteit, rekening houdend met het budget en het huidige jaarlijkse elektriciteitsverbruik.

De adviseur maakt vervolgens een opbrengstberekening met het juiste aantal panelen, een passende omvormer en het meest geschikte montagesysteem. Lemon Solar maakt uitsluitend gebruik van producten en materialen van A-merken zoals Longi Solar, Trina Solar en LG Solar. De klant ontvangt een overzichtelijke en transparante offerte. Na akkoord op de offerte volgt er een afspraak voor de installatie. Deze duurt normaal gesproken een dag. Het installeren wordt verricht door gecertificeerde en ervaren installateurs.

Na het aansluiten van het systeem kan er direct begonnen worden met het opwekken van stroom en het besparen op de energienota. Als er nog vragen zijn na de installatie, staan de medewerkers van Lemon Solar klaar om telefonisch of bij de klant thuis toelichting te geven waar nodig.

Referenties
Veel particulieren hebben inmiddels naar tevredenheid gebruik gemaakt van de diensten van Lemon Solar. Met opmerkingen (online terug te vinden onder de Google Reviews) als ‘Michiel vertelt je rustig hoe alles in het werk gaat en geeft je ook goede tips als je ergens niet uitkomt’ en ‘zowel aan de voorbereidende informatie-gesprekken, het afstemmen van de panelen-lay-outs, het uitbrengen van de offerte en de mondelinge toelichting hierop, bewaren wij goede herinneringen’, blijkt de professionaliteit en klantvriendelijkheid van Lemon Solar.

Geïnteresseerd wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen? Of wilt u meer weten over de subsidieregeling? Neem dan vrijblijvend  contact  met ons op. Lemon Solar,  Flaviusstraat 7 Voorburg, tel. 070-2200747, e-mail:  info@lemonsolar.nl, of kijk op  www.lemonsolar.nl/  .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant