Afbeelding
Thuis door corona

Tips om te besparen op de vaste lasten

Actueel 575 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Steeds meer mensen oriënteren zich op hun vaste lasten. Dat liet de directeur van een prijsvergelijkingswebsite weten aan BNR Nieuwsradio. Dat is logisch, want mensen zitten vanwege het coronavirus veel thuis en hebben dus tijd om hun vaste lasten onder de loep te nemen. Daarnaast kan het zo zijn dat consumenten in deze tijd inkomsten mislopen. Op welke manier kunnen mensen besparen op de vaste lasten?

Besparen op energierekening
Om het coronavirus in te dammen, roept de overheid mensen op om zo veel mogelijk thuis te werken. Op deze manier stijgt het energieverbruik. Daarom is het juist in deze tijd de moeite waard om te onderzoeken op welke manier er bespaard kan worden op de energierekening. Naar alle waarschijnlijkheid is de thuiswerker voornamelijk in één ruimte aanwezig. Het is raadzaam om alleen de verwarming in deze ruimte, indien nodig, aan te zetten en alle tussendeuren gesloten te houden. Het koffiezetapparaat en de waterkoker zullen deze periode ook wat vaker gebruikt worden. Het is belangrijk dat deze apparaten goed ontkalkt en onderhouden zijn. Achterstallig onderhoud zorgt er namelijk voor dat de apparaten meer energie verbruiken. Tot slot is het verstandig om niet langer te douchen dan voor het thuiswerken gebeurde. Langer douchen, zorgt voor een hoger energieverbruik en dus een hogere energierekening.

Besparen op internet, telefonie en televisie
Ook op internet, telefonie en televisie kunnen consumenten veel geld besparen. Met een abonnement dat bij het bel-, tv- en internetgedrag van de klant past, kunnen zij tot wel 200 euro per jaar besparen. Allereerst is het verstandig om internet, televisie en (eventueel) telefonie in één pakket bij één provider af te nemen. Dat is vaak goedkoper dan alles los af te sluiten. Daarnaast bespaart de klant hiermee aansluit- en administratiekosten. Loopt het abonnement van de smartphone binnenkort af? Dan kan de gebruiker er ook voor kiezen om een sim only abonnement af te sluiten in plaats van een abonnement met toestel. Als men zuinig is op het apparaat, dan kan dat nog wel enkele jaren mee. Op deze manier kan de consument tot wel enkele tientjes per jaar besparen. Daarnaast zijn sim only-abonnementen veel flexibeler. Zo zijn er abonnementen met een opzegtermijn van slechts één maand.

Besparen met de slimme bespaar-app Dyme
Mensen die graag controle over hun geldzaken hebben, kunnen de handige app Dyme downloaden. Dit is een app die inzicht geeft in de financiën van de gebruiker. Dat doen zij door de bankrekening van de gebruiker te koppelen aan de app. Op deze manier heeft de gebruiker een handig overzicht van zijn of haar vaste lasten. Gebruikers van Dyme besparen op deze manier gemiddeld 720 euro per jaar op hun vaste lasten. Daarnaast geeft de app ook handige tips waarmee men bijvoorbeeld kan besparen op de energierekening. Ook kan Dyme, tegen een kleine vergoeding, onnodige abonnementen voor de klant opzeggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant