Iris Feld van Dalton Voorburg mocht de beker voor de beste debater van 2020 mee naar Voorburg nemen.
Iris Feld van Dalton Voorburg mocht de beker voor de beste debater van 2020 mee naar Voorburg nemen.

Leerling Dalton wint debatwedstrijd 'Op weg naar het Lagerhuis'

Actueel 897 keer gelezen

Voorburg - De tv- finale van de grootste landelijke debatwedstrijd Op Weg naar het Lagerhuis op 5 mei, die dit jaar in het teken stond van 75 jaar vrijheid, is gewonnen door Iris Feld uit 6V van Dalton Voorburg. 

Normaal gesproken bestaat deze finale uit een debatwedstrijd tussen twee schoolteams, maar, omdat de teamwedstrijden in verband met de coronacrisis dit jaar geen doorgang konden vinden, waren de tien beste jonge debaters uit de provinciale voorrondes geselecteerd voor een individuele wedstrijd. De finale vond plaats in de tv studio van BNN / VARA en was op Bevrijdingsdag te zien op NPO2. 

Na twee debatten over de vraag of jongeren extra worden getroffen door de huidige crisis en of de waarde van Bevrijdingsdag niet verloren gaat in een zee van alcohol en feestgedruis, mochten de jonge debaters het opnemen tegen coryfee Maarten van Rossem. Die was er niet van te overtuigen dat de huidige crisis kansen biedt op een betere wereld. 

Hierna was het woord aan de jury, die bestond uit Nadia Moussaid, Splinter Chabot en voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gerdi Verbeet. Zij riepen Iris uiteindelijk tot winnaar uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant